Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

El Salou Youth Cup, la nova proposta de turisme esportiu que arriba a la Capital de la Costa Daurada

dijous 20 juny 2019

Organitzat per la E.F.B. de la U.D. Salou, uns 700 joves participaran en el torneig que se celebrarà a l’Estadi Municipal.

Per l’alcalde, Pere Granados, suposa una nova aposta per anar consolidant Salou com referent del turisme esportiu”.

La Capital de la Costa Daurada acollirà del 26 al 30 de juny, el Salou Youth Cup, un torneig de futbol base amb participació internacional organitzat pel E.F.B. U.D. Salou, amb l’objectiu de fomentar els valors, el desenvolupament personal i l’intercanvi cultural a través de la pràctica esportiva. Pel que fa al seu caràcter internacional, aquest esdeveniment comptarà amb joves esportistes i equips de diversos punts d’Espanya, Europa i Amèrica, a més dels jugadors locals.

El Salou Youth Cup pretén realitzar una progressiva i coherent formació dels joves esportistes, a la vegada que s’estimula la superació constant, base per un desenvolupament adequat. L’objectiu principal és educar els joves en l’esport a través de competicions reglades i dirigides que els ensenyin el desenvolupament de la sana competència.

El torneig està adreçat a les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil; el sistema és de lliga i els grups seran normalment de 4 equips. El programa serà el següent: El dia 26 de juny es recepcionaran els equips i a les 18 hores hi haurà reunió amb els delegats i una roda de premsa; i el dia 27 es farà l’acte d’inauguració a les 11:30h i a les 15h començarà el torneig en fase lliga. Els dies 28 i 29 hi haurà torneig durant tot el dia, i el dia 30 de juny a les 9h es disputaran les finals i a les 12:30h es durà a terme el lliurament de premis i cloenda de l’esdeveniment.

El Salou Youth Cup compta amb la col·laboració de ISA Representaciones S.L., empresa de turisme esportiu des de fa més d’una dècada que trasllada equips per Europa i organitza tornejos propis. Els tornejos s’organitzen en conformitat amb el que disposa la Federació Espanyola de Futbol i el reglament UEFA/FIFA.

Pere Granados: “Salou es consolida com referent del turisme esportiu”.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “aquesta proposta se suma al conjunt d’esdeveniments de turisme esportiu que es duen a terme a Salou durant tot l’any, de forma que ens convertim. en un referent per a les activitats esportives i un referent del turisme esportiu amb diverses acreditacions aconseguides”.

Actualment es poden gaudir més d’una trentena d’esdeveniments esportius al municipi, com, per exemple, el Rally Racc, el Challenge Salou i el Mundialito, així com el Mare Nostrum Cup, la Mitja Marató, el Mundiavocat i ara la Youth Cup.

 

Durant els darrers anys, la capital de la Costa Daurada ha volgut apostar per un nou àmbit creixent del turisme, el Turisme Esportiu, amb la marca pròpia Salou #livesports. L'any 2013, el municipi, gràcies a la col·laboració público-privada amb les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, va rebre la certificació en Turisme Esportiu per l'Agència Catalana de Turisme en la modalitat de futbol. Tres anys més tard, al 2016,  va rebre la certificació en la modalitat de Vela Lleugera per l'ACT, a través de la col·laboració público-privada amb les instal·lacions del Club Nàutic Salou; i recentment, l'any 2018, ha rebut la destinació de Salou ja rebut la certificació en modalitat de Cicloturisme per l'ACT. A més, Salou també compta amb 13 establiments certificats per l'ACT i especialitzats en allotjar esportistes.

Segons l’alcalde “l’aposta pel turisme esportiu genera un conjunt de beneficis pel municipi, com és el posicionament de la destinació de Salou dins de l’àmbit esportiu i el mapa esportiu europeu i mundial; la diversificació de l'oferta i desestacionalització de la temporada turística”.

El regidor d’Esports, Héctor Maiquez, matisava, a més, que l’aposta pel turisme esportiu “genera també la dinamització de les activitats amb més potencial com el ciclisme, el futbol, o la vela, aprofitant les instal·lacions esportives i els recursos naturals que té Salou com ara una climatologia favorable durant tot l’any”.

Document Actions