Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

La 18a Mare Nostrum Cup de futbol reunirà a més de 6000 persones a la Costa Daurada

dimecres 21 març 2018

Entre el 30 de març i l’1 d’abril, Salou esdevindrà capital de turisme esportiu amb més de 500 partits

Aquest matí s’ha presentat la divuitena edició de la Mare Nostrum Cup de Futbol al Complex Esportiu Futbol Salou. Participants de Catalunya i de la resta d’Espanya compartiran, durant tres dies, més de 500 partits amb equips internacionals de tota Europa, Àsia i Amèrica. En total, 236 equips jugaran en més de 20 camps de futbol de la Costa Daurada en la divuitena edició consecutiva de la Mare Nostrum Cup. En total, el torneig acollirà a 3.000 jugadors i 3.000 acompanyants, un total de més de 6.000 persones que gaudiran de la Costa Daurada. Aquest torneig, ja consolidat a les nostres comarques i sent un referent del país, es centra en el futbol base i compta amb la participació d’equips des de la categoria Prebenjamí fins la juvenil en masculí, i una categoria Open en femení.                                                                                                                      

L’acte de presentació ha comptat amb el Gerent de Mare Nostrum, Delfí Vives; el Director del Torneig, Josep Masip i  el Director Esportiu de Futbol Salou, Albert Viñas; el Regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas; i el Coordinador d’esports de l’Ajuntament de Salou, Juan Hernández.

El torneig, en creixement exponencial els darrers anys, aprofita les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou per dur a terme el gruix dels partits, però per dimensionar l’activitat esportiva han hagut també de buscar altres equipaments. Comptaran amb els 11 camps del CE Futbol Salou, el camp de futbol municipal de Salou, 6 camps de futbol a Reus, 3 a Tarragona i 1 a el Catllar. Una alta participació la qual, Albert Viñas, ha afirmat que: “l’impacte econòmic directe que suposarà al territori aquesta edició de la Mare Nostrum Cup, juntament amb la de bàsquet, serà d’uns dos milions d’euros”.

Benet Presas ha volgut destacar la importància de la magnitud que ha agafat el torneig: “esdeveniments així són molt bons per a la nostra zona, ja que l’esport ens ajuda a treballar en la desestacionalització. Salou és una destinació de turisme esportiu i, en part, és gràcies a les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou. Ara, el nostre objectiu és consolidar l’esport.”, afegint que, tant els jugadors com les famílies que venen al torneig són “prescriptors del municipi”. 

Per la seva part, Albert Viñas ha destacat en referència al futur d’aquest torneig, que “ens hem plantejat dues línies de creixement. Una és més transversal, és a dir, volem allargar el torneig amb més esports i més dates durant el territori. L’altra línia de creixement la veiem en una crescuda durant la Setmana Santa, ja que a priori no veiem límits”. El Director Esportiu ha comentat que “per una banda, comptem amb camps de futbol de tot el territori. Tampoc tenim problemes quant a l’allotjament a la zona. Sobre la logística, el nostre objectiu seria arribar a 300 equips, i creiem que això és creïble i sostenible”.

 

Un torneig que no para de créixer

Albert Viñas ha volgut destacar també el creixement d’aquest torneig en els últims anys. Passant de 120 equips, fa quatre anys, a 240. Sobre aquesta dada, també ha crescut el nombre d’equips internacionals: “El primer any, la presència d’aquests equips suposava un 5% i, enguany, estem entre un 25-30%”. Per aquest motiu, Viñas ha destacat que “estem molt sorpresos, ja que fins i tot tenim propostes per organitzar la Mare Nostrum Cup fora d’Espanya”. 

Així, la Costa Daurada serà capital del Futbol per Setmana Santa, una vegada més, referència del futbol formatiu a la zona, i per extensió, a la Catalunya i Espanya. Tal com ha afirmat Josep Masip: “esperem que sigui novament un èxit de participació i organització, garantint uns dies d’esbarjo i convivència per a tots els participants i un motiu de promoció per al nostre territori”. 

Galeria d'imatges

petita_mare_nostrum.jpg
mare_nostrum_cup_2018_foto_-_eric_berenguer.jpg

Document Actions