Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

La cinquena edició de Sosciathlon arriba a Salou, aquest diumenge, per recaptar fons per la lluita contra l’Alzheimer i la paràlisi cerebral infantil

dimecres 25 setembre 2019

La recaptació es donarà, enguany, a l’Hospital Sant Joan de Déu i a la Fundació Pasqual Maragall

Les inscripcions encara són obertes i es poden fer via online o presencialment en diversos punts i també el mateix dia de la competició

La cinquena edició de Sosciathlon, que té com a objectiu, enguany, assolir fons per a la lluita contra l’Alzheimer i la paràlisi cerebral infantil, es farà aquest diumenge, dia 29 de setembre, a Salou. Les persones participants podran triar, des de les 10 del matí, entre un total de deu activitats previstes, entre les quals hi ha: córrer, caminar, nedar, zumba o una pedalada popular, entre d’altres.

La recaptació solidària de les inscripcions es destina, tradicionalment, a dues entitats, que cada edició són diferents. Enguany, es lliurarà a l’Hospital Sant Joan de Déu (investigació del diagnòstic cognitiu per a nens i nenes amb paràlisi cerebral); i a la Fundació Pasqual Maragall (investigació de l’estudi Alfa per a un futur sense Alzheimer), beneficiàries del 100 % dels ingressos. En el primer cas, es recolliran diners per adquirir una eina de diagnosi cognitiva que avalua el grau d’afectació d’una persona amb aquesta patologia. 

Enguany, la natació esdevindrà en aigües obertes a Salou. Es podrà realitzar un recorregut d’1 km o 2 km o 4 km. L’activitat de córrer o caminar s’inclourà en un trajecte de 5 km i hi haurà una cursa cronometrada. I la pedalada popular es realitzarà en un circuït urbà, apte per a qualsevol nivell.

A la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou també es posaran a la venda productes artesanals arribats de tota la Península Ibèrica; es recolliran també taps per a la Fundació Noèlia i hi haurà una unitat mòbil de donació de sang.

A partir de les 12:30h, també es podrà gaudir d’un Vermut Ochentazo, amb Samuel Eme; i a les 13 hores, d’una paella popular, al preu de cinc euros, beguda inclosa.

Sosciathlon, una entitat d’ajuda social esportiva, organitza un esdeveniment poliesportiu cada any. Al 2015, fou la Pineda el lloc escollit. Salou, al 2016; Cambrils, al 2017; La Pineda, al 2018, i enguany, toca Salou, altra vegada.

“La tasca solidària que duu a terme Sosciathlon amb l’organització de curses de caire esportiu que comprenen diferents disciplines, és molt lloable”, segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados. El batlle ha afegit que “Salou sempre donarà suport a qualsevol iniciativa que promogui l’esport, i més, encara, si hi ha una finalitat solidària al darrere”. Granados ha conclòs dient que “estem convençuts que aquesta edició, que s’ha de celebrar a Salou, serà molt positiva en tots els aspectes, i agraïm que s’hagi escollit el nostre municipi com a seu de les activitats”.

Les inscripcions continuen obertes. Es podran fer via online fins demà dijous, al web https://5edicio.sosciathlon.org/; o presencialment en diversos punts que es poden consultar al mateix web. També es podran realitzar el mateix dia de la cursa i a la zona de sortida. El cost de la inscripció va des de 6 fins a 14 euros, depenent de la modalitat.

Galeria d'imatges

sosciathlon horaris.jpg

Document Actions