Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

Les obres de la Base Nàutica de Salou, avancen a bon ritme

dimecres 17 maig 2017

Continuen els treballs de construcció de la base amb una superfície de 300m2 a la platja de Ponent

 

Properament també es vol crear un passeig per davant de la base que enllaci el passeig Miramar amb el Club Nàutic

 

 

Aquest matí, l’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, han visitat les obres de la Base Nàutica, que ha d’acollir les disciplines de vela dels Jocs del Mediterranis a Salou 2018 però que prèviament es posarà en servei amb el Mundial de Windsurf el pròxim 2017, en la modalitat Techno 293 del 21 al 29 d’octubre. A la visita, també hi han estat presents, l’Agent Dinamitzador dels Jocs Mediterranis a Salou, Manel Gea, així com diversos tècnics municipals.

Amb aquesta nova base nàutica al municipi es preveu oferir i satisfer els serveis nàutics des de la platja de forma pública a través d’una concessió i en la que es busca potenciar els esports nàutics al municipi. Aquestes instal·lacions, a més, també seran la seu dels esportistes en vela dels jocs del Mediterrani per a les disciplines de platja. L’alcalde, Pere Granados, explicava que “Salou ha fet una aposta ferma per ser una destinació de turisme esportiu i estem dotant la nostra ciutat d’infraestructures relacionades amb l’esport; ja comptem amb la certificació de turisme esportiu en futbol des del 2013 i el nàutic ha rebut la de vela lleugera el passat mes de desembre”, apuntava. Granados ha avançat també que des del municipi “s’està treballant per aconseguir les certificacions de golf i tennis, per atraure turistes fora de temporada”.

 

A la platja de Ponent, a tocar del Club Nàutic, ja es pot veure una gran estructura mòbil construïda a base de diferents mòduls metàl·lics prefabricats. Per la seva part, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha explicat els detalls de l’estructura que s’està executant amb unes instal·lacions compten amb un parell de vestuaris de 13,73 m² cadascun, dos serveis de wc de 5,38 m², un mòdul magatzem de 55,27 m², a més d’una zona d’informació (10,72 m²) i també una aula de vela de 33,08 m² de superfície. En aquests s’allotjaran els vestuaris i el mòdul d’aula i informació que tenen un acabat de revestiment amb plaques de policarbonat i amb un envelat exterior inclinat sobre coberta feta amb lona que donarà ombra a un gran espai exterior a peu de platja des d’on sortiran els esports marítims. A les plaques de revestiment de l’estructura –ja totalment finalitzada- encara resta pendent posar-hi uns vinils amb imatges relacionades amb esports marítims i que compten també amb il·luminació perimetral indirecta. El regidor també ha avançat que s’està treballant en la construcció d’un nou tram de passeig que uneixi el Miramar amb l’espigó del Moll i el nàutic per davant de la base nàutica, obrint així noves dinàmiques en aquest entorn.

 

La superfície total màxima d’ocupació, incloent les terrasses, és de 300m². Recordar que el projecte, finançat íntegrament amb fons municipals, puja a 305.000 euros. Els treballs -adjudicats a l’empresa Garcia Riera- es troben en una fase final, on es preveu que a finals de mes s’enllesteixin.

Galeria d'imatges

basenautica.jpg
P1020760.JPG
P1020774.JPG

Document Actions