Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

Salou acollirà la segona trobada senderista internacional de Catalunya, al maig del 2020

dimarts 19 març 2019

El Catalonia Trek Festival es durà a terme entre el 3 i el 10 de maig i preveu reunir a més de 700 excursionistes

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha presentat a l’alcaldia de Salou la segona trobada senderista internacional en la qual estan ja treballant i que es durà a terme al maig del 2020, coincidint amb l’any del centenari de seva creació.  Amb base a la capital de la Costa Daurada però amb excursions pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre aquesta trobada pretén reunir a unes 700 persones del 3 al 10 de maig del proper any per donar a conèixer el territori  a través de sis dies d’activitats esportives i també culturals.

En una reunió a l’Ajuntament, el president Jordi Merino i el vicepresident de la Federació, Josep Casanovas, conjuntament amb la presidenta del Club Excursionista Salouenc, Beti Martí, i el vicepresident Benet Presas -i alhora regidor de Turisme-, han explicat a l’alcalde Pere Granados, al regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González junt amb d’altres tècnics de Policia, d’Esports i de Turisme el projecte i l’abast de l’organització de l’esdeveniment.

Segons l’organització es programaran sis dies d’activitats que inclouran senders per a caminar pels racons triats del territori en unes rutes que es detallaran properament però que inclouran des de senders europeus que discorren pel camins de ronda, a d’altres espais emblemàtics com Siurana, les muntanyes de Prades o el Priorat; a més d’un programa paral·lel d’activitats culturals, enològiques... i un sopar central que es desenvoluparia al pavelló esportiu municipal. Totes les sortides anirien acompanyades d’un guia professional.

Aquesta iniciativa neix arran de l’encàrrec de la Federació Europea de Senderisme d’organitzar una trobada internacional sobre l’E12 -el sender europeu de la Mediterrània que a casa nostra coincideix amb el GR92.

A més, també es preveu de manera paral·lela al desenvolupament del Catalonia trek Festival un open internacional de marxa aquàtica; una nova modalitat esportiva que prové de la costa septentrional francesa i que es realitza amb el cos parcialment a dins de l’aigua i que tindrà un caràcter tant de promoció com de competició.

Aquestes activitats que provenen de la mà del Club Excursionista Salouenc encaixen perfectament al perfil de turisme esportiu amb el que es treballa des del Patronat de Turisme de Salou i des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament.

Galeria d'imatges

conjunta.JPG

Document Actions