Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

Salou presumeix de noves instal·lacions per a promoure l’ús de la vela lleugera

diumenge 02 juliol 2017

Ahir al vespre es va inaugurar la nova base nàutica, a la platja de Ponent

 

Salou va obrir ahir les portes de l’estació nàutica amb un acte d’inauguració de l’equipament i en presència de membres del consistori i representants del club nàutic i societat civil. L’alcalde, Pere Granados, junt amb el regidor d’Esports, Dani López, van ser els encarregats de destapar la placa commemorativa davant la mirada dels presents. El batlle, en els seus parlaments va fer referència a que aquesta base és “necessària per incrementar la qualitat i el nostre servei als professionals i als aficionats al món dels esports nàutics, i per fer que visquem de cara al mar, no a esquenes d’ell”.

Cal recordar que la Base Nàutica, ha d’acollir les disciplines de vela dels Jocs del Mediterranis a Salou 2018 però prèviament, avui mateix es posa en servei amb el campionat del món de Raceboard que organitza el Club Nàutic de Salou.

 

Granados, recordava com “l’estiu de 1969, ara fa 48 anys, van ser inaugurades les instal·lacions del Port esportiu de Salou, que han estat molt importants per implantar la cultura nàutica a la nostra localitat i que tant dinàmiques han estat acollint tots tipus de competicions, des de les diferents categories i especialitats en vela, fins avui el windsurf”, i afegia que “avui posem en valor aquestes instal·lacions completant-les i professionalitzant-les amb aquesta base nàutica permanent, amb la qual apostem per donar un nou impuls de qualitat per a l’organització d’importants esdeveniments nàutics, competicions esportives i regates; però també per donar un nou servei adequat a les necessitats a tots aquells aficionats als esports nàutics o que si volen iniciar. Per tant un equipament destinat a l’alta competició, a la competició amateur, però també a l’esport base dels nostres joves que volen practicar alguna modalitat d’esport nàutic”.

 

Granados també va fer referència a la feina que té la destinació entre mans “amb l’ambició de liderar el turisme nàutic, tant de competició com d’oci, a la Costa Daurada, dins del projecte de consolidar la nostra posició com referent del turisme esportiu a nivell internacional, com ho som del turisme familiar”.

 

L’alcalde també va mencionar la futura remodelació del port esportiu, “que preveu connectar el passeig de Jaume I i de Miramar; i que permetrà una major obertura, integració i permeabilitat entre el Nàutic i el nucli urbà; junt amb la reforma de l’escullera i la bocana, que farà ampliar la passarel·la per als vianants, fins la punta del petit far del port”.

 

L’equipament

una gran estructura mòbil construïda a base de diferents mòduls metàl·lics prefabricats. Les instal·lacions compten amb un parell de vestuaris de 13,73 m² cadascun, dos serveis de wc de 5,38 m², un mòdul magatzem de 55,27 m², a més d’una zona d’informació (10,72 m²) i també una aula de vela de 33,08 m² de superfície. En aquests s’allotjaran els vestuaris i el mòdul d’aula i informació que tenen un acabat de revestiment amb plaques de policarbonat i amb un envelat exterior inclinat sobre coberta feta amb lona que donarà ombra a un gran espai exterior a peu de platja des d’on sortiran els esports marítims. A les plaques de revestiment de l’estructura –ja totalment finalitzada- encara resta pendent posar-hi uns vinils amb imatges relacionades amb esports marítims i que compten també amb il·luminació perimetral indirecta.

 

La superfície total màxima d’ocupació, incloent les terrasses, és de 300m². Recordar que el projecte, finançat íntegrament amb fons municipals, puja a 305.000 euros. Els treballs els ha realitzat l’empresa Garcia Riera.

Galeria d'imatges

portada_base.jpg
P1040001.JPG
P1030978.JPG
P1030960.JPG
P1030966.JPG
P1030986.JPG

Document Actions