Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

Torna la Mitja Marató de Salou en una renovada edició 2019

dilluns 04 març 2019

S’han programat pel dissabte 16 de març circuits de 5k, 10k, 21k i una caminada pel Camí de Ronda.

Tots els participants lluïran una samarreta amb un missatge de compromís amb la igualtat i la lluita contra la violència de gènere sota el lema “Jo respecto, i tu?”

El proper dissabte 16 de març torna la Mitja Marató de Salou en un nou circuit més pla, ràpid i atractiu. La cursa d’aquest any, que celebra la quinzena edició, serà majoritàriament pel costat del mar i recorrerà el passeig Jaume I, Carles Buïgas i el passeig Miramar fins arribar a Vilafortuny. Com a novetat, els participants podran escollir entre tres possibles recorreguts: 5, 10 o 21 quilòmetres així com una caminada pel Camí de Ronda entre la plaça de les Comunitats i Cala Morisca (anar i tornar), per tant, uns 9,5 quilòmetres.

Aquest matí s’han presentat els detalls de la mateixa en roda de premsa i davant dels regidors d’Esports, Dani López, de Turisme, Benet Presas i de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza; a més del director de la cursa Juanan Fernández.

El regidor d’esports Dani López assenyalava que “des de l’any passat vam fer una clara aposta per canviar de data i de recorregut; l’any passat ja va funcionar bé, i enguany seguim apostant per oferir una cursa amb serveis excel·lents que reforci la marca de turisme esportiu de Salou”. El regidor de Turisme, també ha assenyalat que “després de l’aposta pel turisme familiar, el turisme esportiu és la línia estratègica que ens hem marcat com a bàsica i a la que hi destinem grans esforços”, i afegia que “és un client saludable, en molts casos familiar i que arran de conèixer Salou pot repetir en altres moments amb la família”.

Un any més, la Mitja Marató de Salou, en col·laboració amb la Regidoria de Benestar Social i Dona de l’Ajuntament de Salou, volen llançar un missatge de compromís amb la igualtat i la lluita contra la violència de gènere sota el lema “Jo respecto, i tu?” que estarà imprès a totes les samarretes dels participants. En aquest sentit, la regidora de l’àrea, Estela Baeza, recordava com “a la Festa Major d’Hivern ja vam fer una campanya i creiem que en aquest àmbit també és un bon moment per llançar un missatge d’igualtat, de respecte i fer-ho amb molta força”.  

 

Els detalls de la cursa

El director de la cursa, Juanan Fernández, explicava que donat l’èxit de la passada edició, la Mitja Marató se celebrarà per la tarda. La sortida serà davant del monument de Jaume I a les 18 h. L’entrega de dorsals es realitzarà entre les 16 i les 17.30 h al passeig Jaume I, concretament a la plaça de les Comunitats Autònomes. Un cop finalitzada la cursa, sobre les 20.30 h, hi haurà l’entrega de premis. Al llarg de tot l’esdeveniment hi haurà animació a càrrec d’un DJ.

El director de la cursa ha manifestat que, a hores d’ara, hi ha més de 400 inscripcions consolidades i que en els propers dies esperen arribar als 800 participants. Amb les dades a la mà, “un 30% de la gent que ens visita -ha afegit- és de fora del camp de Tarragona i per tant, la seva visita a Salou genera un retorn que a aquestes alçades de temporada no es donaria al municipi”. A més, s’ha felicitat per l’evolució que ha viscut la cursa i el running on, a dia d’avui, en la mitja de Salou hi ha implicades tres regidories; on hi ha sinergies clares entre la vessant pública i privada i que posa en el mapa a Salou en moments de baixa temporada.

Prèviament a la sortida, els més petits tindran l’oportunitat de participar a una cursa infantil que arrencarà a les 17 h. Les inscripcions es podran realitzar a la zona de sortida entre les 16 i les 17 h.

La Mitja Marató de Salou comptarà en diferents serveis per als participants: dutxes i vestuaris al pavelló de Salou, avituallaments cada 5 quilòmetres, fotografies de la cursa, assistència mèdica i guarda-roba. Després de la cursa, i coincidint amb la posta de sol, es podrà gaudir d’una sessió de ioga a la Plaça de les Comunitats Autònomes. Es duran a terme alguns talls de trànsit i desviaments circulatoris que estaran indicats amb recorreguts alternatius.

Les inscripcions es podran fer de forma online a través de la pàgina web de la cursa www.mitjadesalou.com

Per altra banda, el proper divendres 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, totes les dones podran realitzar la seva inscripció amb un 50% de descompte. 

Document Actions