Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Infància

Saps perquè l'espai d'infància es diu Estació del Carrilet?

dimecres 20 setembre 2017

L'edifici on actualment es troba l'espai d'infància havia estat l'estació d'un carrilet que unia els nou quilòmetres que separaven les platges de Salou de la capital del Baix Camp.

El ferrocarril Reus-Salou es va inaugurar el 23 de Juny de 1857. La societat explotadora d’aquest ferrocarril de via estreta era la Compañía Reusense de Tranvias S.A., la qual va començar el servei amb locomotores i vagons procedents d’Anglaterra. La ubicació de l’estació del carrilet, a tocar de la del ferrocarril, facilitava el transbordament de les mercaderies que arribaven per aquesta línia ferroviària, destinada a la veïna ciutat de Reus.
El carrilet va ser un mitjà de transport molt popular, utilitzat abusivament a l’estiu pels reusencs, per tal de gaudir del bany de les platges de Salou. El dia 10 de novembre de 1975 va circular el darrer tren del Carrilet després que el servei entrés en decadència.

 

Des del febrer del 2011 s'ha recuperat i rehabilitat un espai tradicionalment conegut com ‘l’Antiga Estació del Carrilet’ especialment significatiu per la ciutat que avui acull un centre dedicat al lleure i aprenentatge dels infants.

Galeria d'imatges

mans indies.JPG
Taller Monstres Verds.JPG
Taller Gallina Flamenca.JPG
espai infantil estacio carrilet int04.jpg
espai infantil estacio carrilet ext01.jpg
espai infantil estacio carrilet ext03.jpg
espai infantil estacio carrilet ext05.jpg
espai infantil estacio carrilet ext06.jpg
espai infantil estacio carrilet ext08.jpg
espai infantil estacio carrilet ext09.jpg
espai infantil estacio carrilet int02.jpg
espai infantil estacio carrilet int03.jpg
ANTIGA_CARRILET-008.jpg
carrilet.jpg

Document Actions