Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Centenars de veïns gaudeixen de les vistes i l’accés al nou espai natural recuperat de la Cala Morisca

diumenge 24 juny 2018

La intervenció de recuperació mediambiental d’aquest espai de 9.200 metres quadrats, posa en valor i protegeix una zona de gran interès natural i ecològic, i converteix aquest indret privilegiat en un nou mirador al mar

L’espai, que ha inaugurat l’alcalde, queda incorporat al Camí de Ronda i ofereix unes vistes inèdites cap a Cala Crancs

Els treballs per condicionar i adequar l’entorn ha suposat una inversió de 264.000 euros, a més de la compra dels terrenys

 

Centenars de veïns s’han acostat aquesta tarda al nou mirador de la Cala Morisca de Salou, a tocar de cala Crancs on s’ha pogut veure d’aprop el canvi que ha sofert aquest espai fins fa un temps, en mans privades. Avui, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors han descobert la placa d’inauguració d’aquest espai recuperat que passa a formar part del camí de Ronda. En el seu discurs ha parlat de l’esforç que ha fet l’Ajuntament per anar comprant les finques de primera línia per donar forma a un camí de ronda que ha de continuar endavant. “Estem fent veritables esforços per recuperar el nostre litoral i tots aquells terrenys lliures de construcció els hem anat adquirint, invertint més de 5 milions d’euros. És la millor herència que podem deixar a les generacions futures perquè així aconseguim preservar el nostre litoral”, apuntava.

A més, el batlle s’ha mostrat esperançat que amb el nou govern de l’Estat es torni a posar damunt la taula la necessitat que s’acabi el tram que encara queda pendent d’executar; des de Replanells a Punta daurada fins al Racó. “Esperem que el nou govern sigui més sensible en matèria mediambiental i paisatgística i sobretot cap a casa nostra i al final inverteixi en el part que encara hi ha pendent”.

Amb la intervenció de recuperació i regeneració d’aquesta zona el govern de Salou ha convertit un espai privat en un espai públic en un entorn únic per les vistes, el paisatge i la vegetació arran de mar, amb espectaculars roquers. A més, aquesta zona, ubicada al turó del costat de Cala Crancs on hi havia el conegut xalet de Pedrol Rius, es converteix en un racó privilegiat que s’incorpora al recorregut del camí de Ronda que voreja aquesta part més abrupta del litoral del nostre municipi fins ara poc coneguda.

L’Ajuntament de Salou  va comprar a finals del 2016 la finca que incloïa un xalet en estat ruïnós i el va enderrocar per donar pas a un nou espai que ha anat prenent forma amb els diversos treballs que s’han anat executant; des del desbrossament i neteja de la zona; la retirada de plantes en mal estat i invasores, la replantació de vegetació autòctona -fins a 7.000 unitats de plantes-i adequació paisatgística i renaturalització de la finca amb espècies pròpies de la màquia litoral; i altres treballs com condicionament dels terrenys, instal·lació d’una barana a la zona del mirador, i una lleugera adequació urbanística per tal que la finca quedi integrada i formant part del camí de ronda. Els treballs de condicionament de la zona han suposat una inversió de 264.000 euros.

Galeria d'imatges

baixada_a_la_cala_morisca.jpg
cala_morisca.jpg
entrada_cala_morisca.jpg
espai_cala_morisca.jpg
mirador_cala_morisca.jpg
mirador_cap_a_cala_crancs.jpg
panoramica_cala_morisca.jpg
parlaments_inauguracio_cala_morisca.jpg
plataformes_cala_morisca.jpg
sender_entrada_cala_morisca.jpg
placa-cala-morisca.jpg

Document Actions