Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Els voluntaris de Decathlon eliminen 1.300 quilos de plantes invasores a la platja Llarga de Salou

dilluns 25 setembre 2017

Aquest diumenge una seixantena de persones  han estat eliminant carpobrutus a la platja Llarga en una acció coordinada amb la regidoria de Medi Ambient

 
Una seixantena de voluntaris de Decathlon han estat eliminant plantes invasores a la platja Llarga de Salou. Ahir al  matí, mentre els banyistes prenien el sol, grans i petits han fet una gran feina per eliminar Carpobrotus (conegut vulgarment com bàlsam o ungles de gat). Es tracta d'una planta molt maca però també molt agressiva i podria fer desaparèixer bona part de la flora autòctona de la Platja Llarga, tal i com ja ha passat en altres zones de la nostra costa. En poques hores, van aconseguir arrencar gairebé 1300 quilos de Carpobrotus que ja no competiran amb les plantes pròpies de Salou. A més, també s’ha comprovat in situ com l’actuació que es va dur a terme el passat mes de maig amb voluntaris i voluntàries de l’Escola Internacional del Camp al maig ha tingut el seu efecte. No hi ha hagut gens de rebrot i les plantes autòctones han recuperat terreny.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Julia Gómez, assenyalava com entre tots podem aconseguir que aquestes accions arribin molt més enllà i que aquells i aquelles que encara no ho fan bé s'ho pensin dues vegades abans d'embrutar el nostre entorn o plantar espècies exòtiques invasores. Gómez, també ha agraït tant Decathlon com els voluntaris participants a la jornada la bona feina feta.

Galeria d'imatges

decathlon.jpg
de_grup.jpg
junts.jpg
platja.jpg

Document Actions