Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Integrants del grup salouenc ‘Anem a Caminar’ realitzaran el Camí de Santiago el proper 10 de maig

divendres 31 gener 2020

L’acte de presentació de la sortida va tenir lloc ahir a la tarda, a la Sala Mediterrània del Centre Cívic, per mostrar a la població tota la preparació prèvia

El grup realitzarà els darrers 120 quilòmetres del trajecte en un total de sis dies, partint des del municipi de Sàrria (Lugo)

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, va presidir la presentació, i va dir que ‘des de l’Ajuntament continuarem donant suport a projectes d’aquest tipus, que ajuden la població a millorar la seva salut’

El grup salouenc “Anem a Caminar” va donar a conèixer ahir, en un acte obert a tota la ciutadania, el seu nou projecte “Camí de Santiago”, una iniciativa per tal de realitzar aquesta coneguda sortida amb un total de 33 participants, entre membres del grup i persones que s'han volgut sumar, el proper diumenge, 10 de maig.

A la presentació, realitzada a la Sala Mediterrània del Centre Cívic, hi va ser present la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López; la responsable del grup, Carmen Pérez; el coordinador del “Camí de Santiago” i membre del Grup “Anem a Caminar”, Ferran Martí; així com la infermera d’urgències experta en el Camí de Santiago, Beatriz Nadal. També hi va assistir l’adjunta d’infermeria del Centre d'Alta Resolució (CAR) de Salou, Montserrat Tomás i el director mèdic, Dr. Jesús Vizcaino.

La sortida, que es va començar a programar fa un any, pretén caminar els darrers 120 quilòmetres del Camí de Santiago, partint des de Sàrria (Lugo), en un total de sis dies de recorregut, tornant, així, el següent diumenge, 17 de maig. Es tracta d'un dels trams més concorreguts pels pelegrins que duen a terme aquesta ruta, i que, per tant, permetrà els membres assolir un dels objectius principals: fer xarxa social. També els concedirà l'oportunitat de conèixer, en el transcurs del viatge, municipis com Puertomarín, Palas de Rey, Arzúa o Melide, entre d’altres; i continuar amb el seu exercici físic.

La regidora de l'àrea Beatriz Morer, durant el seu parlament, va assenyalar que “des de l’Ajuntament continuarem donant suport a projectes d’aquest tipus, que ajuden la població a millorar la seva salut, tant física com mental”.

En el decurs de la reunió, la infermera d'urgències Beatriz Nadal, i la responsable del grup, Carmen Pérez, van anomenar un conjunt de consells a tenir en compte a l'hora de realitzar el recorregut, com: la correcta hidratació; la cura dels peus; l'ús de calçat còmode i adequat per l'activitat física; la revisió de butllofes; així com l'especial atenció a les possibles hipoglucèmies, portant a la motxilla, sucre, caramels, galetes o sucs. També serà important anar bevent aigua (uns 2 - 2,5 litres al dia); fer una dieta sana i abundant; i portar la medicació habitual. 

Cal dir que el grup “Anem a Caminar” va néixer, fa dotze anys, com a iniciativa del CAR de Salou, per tal de fomentar l’hàbit de l’exercici físic entre la població. Aquests últims anys, s’ha rebaixat, considerablement, l’edat dels participants, augmentant, també, el nombre de persones disposades a fer exercici  amb més continuïtat. Per tal de preparar-se pel Camí de Santiago, els membres del grup han realitzat diverses sortides fora de Salou, com a: Vila-seca, Cambrils, Montroig - Mare de Déu de la Roca, Torredembarra, Poblet - Vimbodí, Guimerà, Vilella Alta i la marxa contra el Càncer de Mama, a Tarragona.

Galeria d'imatges

P1590947.JPG
P1590930.JPG
P1590983.JPG

Document Actions