Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

L’Ajuntament de Salou recomana als usuaris/àries i clients/es dels establiments alimentaris que facin cas de les recomanacions de seguretat i prevenció del risc de contagi pel COVID-19

dilluns 23 març 2020

A partir d’avui, la ciutadania pot descarregar-se d’internet un Certificat autoresponsable de desplaçament per justificar que es desplaça o que la seva activitat s'ajusta a alguna de les causes autoritzades per la normativa

El seu ús és recomanable, però no de compliment obligatori

L’Ajuntament de Salou ha emès un ban informatiu a la ciutadania per tal de demanar-li que respecti les recomanacions de seguretat que tenen els establiments alimentaris oberts al públic; i també sobre l’ús del Certificat autoresponsable de desplaçament, en el marc de les mesures de contenció i prevenció del risc de contagi pel COVID-19.

Així, quan els salouencs i salouenques vagin a comprar, se’ls recomana respectar, en tot moment, la mínima distància de seguretat de 1,5 metres. També cal que es tapin la boca i el nas amb mocador a l'estornudar o tossir, i que es rentin les mans de seguida.

Una altra recomanació de seguretat és utilitzar guants en establiments d'autoservei, per agafar o tocar qualsevol aliment no envasat (fruita, verdura, pa…), o per emprar un carret de la compra dels que posa a disposició l'establiment.

Cal fer cua a l'exterior de l'establiment, sempre que sigui possible, i evitar aglomeracions. I, en definitiva, seguir les instruccions de seguretat dels propis establiments.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “la ciutadania ha de sentir-se segura quan va a comprar als establiments alimentaris, per la qual cosa volem donar-los una sèrie de consells molt senzills de seguir que els podran ajudar a prevenir qualsevol contagi”.

El batlle ha recordat que “hem de sortir al carrer només si és estrictament necessari, atès que estem en estat d’alarma, i la millor actuació per part nostra i la més responsable, en aquests moments, és respectar el confinament a fi i efecte de no facilitar la propagació del COVID-19”.

D’altra banda, pel que fa al Certificat autoresponsable de desplaçament, cal dir que a partir d'avui dilluns, dia 23 de març, la ciutadania por portar un document per justificar que es desplaça o que la seva activitat a l'exterior de casa s'ajusta a alguna de les causes autoritzades per la normativa.

El seu ús és recomanable, però no de compliment obligatori.

Aquest document es pot descarregar o omplir, en format digital, al següent enllaç del web del Departament d’Interior de la Generalitat:

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/certificat-autoresponsable-de-desplacament-en-el-marc-de-lestat-dalarma-per-la-crisi-sanitaria-per-la-covid-19

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha assenyalat que “per tal d’evitar desplaçaments innecessaris en aquests moments, recomanem que la ciutadania es descarregui o empleni el certificat en format digital, ja que la comissaria de Salou no disposarà de còpies impreses”.

Així, el document es pot descarregar a la web de la Generalitat de Catalunya i del Departament d’Interior; així com els Mossos d’Esquadra i, en alguns casos, les policies locals, podran tenir còpies impreses. També els establiments autoritzats a l’obertura i els centres de treball podran disposar-ne.

Document Actions