Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

L’alcalde de Salou es reuneix amb el subdelegat del Govern per impulsar intervencions al litoral salouenc

divendres 06 març 2020

El reinici de les intervencions per a la finalització del projecte del Camí de Ronda, actuacions de regeneració i protecció del litoral, i l’arranjament de desperfectes ocasionades pels darrers temporals, han estat els temes tractats

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit amb el subdelegat del Govern, Joan Sabaté, i el Cap del Servei Territorial de Costes, Antoni España, per tal de donar un nou impuls a projectes pendents que depenen del Govern Central, com ara la continuació de les obres pendents del Camí de Ronda, a més de tractar temes relacionats amb el litoral i les platges de Salou com ara la seva protecció i rehabilitació arran dels efectes ocasionats pel temporal Glòria.

En aquest sentit, l’alcalde va informar al subdelegat que l’Ajuntament ja havia invertit quasi 500.000 euros en reposició de sorres i arranjament d’altres desperfectes. Per altra banda, també es va sol·licitar alguna petita intervenció en alguna cala per tal de protegir-la davant dels temporals i restituir alguns accessos malmesos.

Per altra banda, l’alcalde va explicar que amb els resultats de l’estudi sobre l’activitat i la dinàmica litoral a la franja costanera salouenca, que l’Ajuntament havia encarregat a la UPC, “es pretén planificar una sèrie d’actuacions de forma que això permetrà planificar actuacions de protecció i estabilització de les platges davant els efectes del canvi climàtic”.   

L’alcalde de Salou va destacar que “les platges són el nostre principal patrimoni i estem molt convençuts que hem de treballar per assegurar-ne la seva conservació”.

En aquest sentit va dir que, “volem trobar solucions naturals, que ens faciliti la pròpia natura i puguem pal·liar o minimitzar així la possible regressió”. En aquest sentit, l’alcalde matisava que “estem per actuar de forma respectuosa amb el medi ambient marí i la natura, perquè és allò que garanteix un tractament sostenible i responsable del problema”.

Document Actions