Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

L’Institut Marta Mata recull 72,3 kg de residus a la Platja Llarga de Salou, amb la coordinació de l’ONG Xaloc

divendres 20 desembre 2019

Aquesta activitat forma part de la campanya de conscienciació i foment del reciclatge ‘Mares Circulares’, de Coca-Cola

Un total de 56 joves de primer d’ESO van conèixer aquest dimecres els residus inorgànics i els microplàstics que poden perjudicar la vida dels animals marins

La jornada va començar amb una formació al centre educatiu a càrrec dels especialistes de l’entitat Xaloc, i, posteriorment, es van traslladar a la platja, on van fer la recollida de residus i van gaudir d’un esmorzar saludable de Coca-Cola

Un total de 56 alumnes de primer curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Institut Marta Mata de Salou van participar aquest dimecres en una recollida selectiva de residus a la Platja Llarga, amb el suport i coordinació de l’organització no governamental (ONG) Xaloc, a través de la responsable de Voluntariats, Carla Eymar, i del responsable de Finançament i RSC, Alejandro Jiménez. També hi van ser presents a la recollida dues alumnes de tercer d’ESO, redactores de la revista digital de l’institut.

Aquesta activitat forma part de la campanya “Mares Circulares” de Coca-Cola, una iniciativa que, des de l’any 2018, pretén netejar el litoral i fomentar el reciclatge; a través, també, de la formació i conscienciació d’infants i joves. La marca es proposa recollir el plàstic que contamina les platges i espais naturals, per tornar-lo a introduir en la seva cadena de producció, convertint, així, els residus en productes i oferir als usuaris de Coca-Cola uns articles provinents de plàstic reciclat.

La jornada va començar amb una formació al centre educatiu, a càrrec dels especialistes de l’associació Xaloc; i, posteriorment, l’alumnat es va traslladar a la platja, on van aconseguir retirar un total de 60 kg d’orgànic, 11 kg de plàstic i 1,3 kg de polietilè tereftalat (PET), un tipus de plàstic utilitzat, majoritàriament, en envasos de begudes, com ampolles d’aigua, i en tèxtils. En finalitzar, els nens i nenes participants van gaudir d’un esmorzar saludable, a càrrec de Coca-Cola.

Els joves també van poder observar, a partir d’una experiència de recerca de microplàstics, com els residus més menuts són els més nombrosos i, alhora, els més perillosos per a la vida marina.

Aquesta activitat té com a objectiu col·laborar en la retirada de residus inorgànics de la platja que poden afectar als animals marins: restes de plàstics, llaunes, vidres, etc.; ja que, per exemple, les tortugues marines de la Mediterrània confonen les bosses de plàstic amb meduses, un dels seus menjars preferits, i poden morir per la ingestió accidental de dits residus. Per tant, amb la retirada d’aquests de la Platja Llarga de Salou, els estudiants ajuden, directament, a la supervivència d’animals marins, alguns tan emblemàtics i amenaçats com les tortugues marines.

L’ONG Xaloc és una associació valenciana que porta més de deu anys dedicant-se a la conservació de l’entorn marí i els seus animals. Actualment, està més enfocada en la neteja de plàstics i microplàstics, neteges selectives a les platges, on ja es fa la separació de residus segons el contenidor al qual van. Es busquen, sobretot, els microplàstics, perquè són els únics que no recullen les màquines de neteja, pel seu petit tamany.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG

Document Actions