Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

La capital de la Costa Daurada aprofita la presència d’algues a les platges com a barrera natural contra els temporals

dilluns 26 febrer 2018

Amb aquesta acció es pretén millorar la gestió de residus i, conseqüentment, estalviar diners i sorra

Des de les regidories de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament de Salou s’ha decidit aprofitar l’excés de les algues que es van recollir durant la temporada passada per millorar la gestió de residus i, conseqüentment, estalviar diners i sorra.

L’Ajuntament de Salou gestiona les algues de les platges com a residus, destinant fins a 100.000€ en només la gestió i el transport d’aquestes. Al començar la temporada 2016-2017 i de manera puntual, en conseqüència d’un seguit de temporals que es van produir durant el mes de maig, les regidories de Medi Ambient i Platges van decidir traslladar les algues al costat del Camp de Futbol del municipi, deixar-les assecar, i retornar-les a primera línia de platja durant el hivern.

La regidora de Platges, Julia Gómez, ha assenyalat que “cal conscienciar a la ciutadania que la col·locació de les algues a primera línia no són causa d’un mal manteniment de les platges, sinó que la presència d’aquestes algues reflecteixen una bona qualitat de l’aigua”. A més, Gómez ha afegit que “això ha permès que les muntanyes d’algues a primera línia facin de barrera de defensa i el mar s’emporti les algues i fixi la sorra”.

Galeria d'imatges

petita_algues.jpg
algues.jpg

Document Actions