Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

La capital de la costa Daurada finalitza la temporada de platges sense incidents

divendres 19 octubre 2018

Recordar que durant l’estiu s’han fet diversos exercicis de simulacres per tal de comprovar la resposta dels efectius i millorar-la

Coincidint amb la finalització de la temporada de bany a les platges de Salou, des de la regidoria de Policia Local i Protecció Civil, s’ha dut a terme una valoració d’aquesta temporada. Així doncs, i segons ha explicat el regidor de l’àrea, David González, “podem dir que ha estat una molt bona temporada ja que no hem tingut que lamentar víctimes mortals per segon any consecutiu.” González, ha afegit que “els simulacres que s’han dut a terme al llarg de l’estiu han evidenciat la gran labor de tots els professionals implicats en la vigilància, la protecció, i l’atenció de les platges, que any rere any treballem per oferir un millor servei als nostres banyistes”.

Pel que fa als serveis oferts a les platges del municipi, aquesta temporada hem tingut un 52,72% de les hores destinades al serveis de salvament a les platges amb bandera verda, un 42,17% de les hores destinades al serveis de salvament a les platges amb bandera groga, i un 5,10% de les hores destinades al serveis de salvament a les platges amb bandera vermella. Així, durant la temporada també s’han atès més de 1200 persones per cures, talls, o incidents lleus. Pel que fa a l’ús de les cadires amfíbies, aquestes s’han utilitzar 158 cops, i el seu ús ha estat principalment per persones de nacionalitat espanyola amb 95 cops, seguit de persones de nacionalitat estrangera que les han utilitzar 63 cops.

Recordar que durant l’estiu s’han dut a terme diversos exercicis de simulacres que han estat satisfactoris. Es tracta de simulacres interns a les platges del municipi per tal de millorar contínuament els serveis a les platges i poder oferir un millor servei als usuaris, que implica al personal de Salvament i Socorrisme (Servitur Salvament SL), la Policia Local, i el SEM (aquest només intervenen en els casos que presenten una major complicació).

Durant els simulacres es posen en practica molts factors com ara l’eficàcia en una primera intervenció, l’eficàcia en la detecció de persones, i l’eficàcia en l’activació dels serveis. Es duen a terme d’altres simulacres al llarg de l’any d’altres casos com ara la baixada del barranc, el trencament d’emissaris, diferents rescats fora de les platges com ara al camí de ronda, etc.

Destacar que aquests simulacres engloben diferents regidories municipals com ara la de Turisme o la de Medi Ambient amb les accions que s’han de dur a terme dins del projecte de la Norma “Q del ICTE” per a Llevant i Ponent. La normativa obliga a realitzar un simulacre en relació a la seguretat i salvament i primers auxilis al menys un cop a l'any. Ja que es tracta d'una certificació de qualitat dels serveis a les platges i està implantat en les principals platges de Llevant i Ponent.

També es contempla aquest simulacre dins la gestió del sistema medi ambiental ISO14.001:2015 implantat a totes les platges i cales de Salou, i el distintiu de bandera blava certifica que la platja de Llevant ha superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

Galeria d'imatges

20180912_111158_resized.jpg
20180912_111316_resized.jpg
20180912_111451_resized.jpg
20180912_111950_resized.jpg
20180912_121030_resized_1.jpg

Document Actions