Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

La capital de la costa Daurada inicia el desplegament del servei de salvament i socorrisme a les platges

dimarts 22 maig 2018

El servei comptarà en temporada alta amb una trentena de socorristes repartits en 19 posicions i estarà operatiu fins al 15 d’octubre

A mesura que s’acosta la temporada alta s’incrementa el personal a disposició així com també el nombre d’hores de servei

L’Ajuntament de Salou  ha desplegat a les platges el servei de salvament i socorrisme amb un dispositiu de 15 persones repartides en 14 punts que s’aniran incrementant coincidint amb el punt àlgid de l’estiu fins arribar a la trentena de socorristes i 19 punts fixes de servei. Fins al 15 d’octubre el personal de socorrisme, que presta la concessionària Servitur Salvament SL, vigilarà de manera activa les platges de Salou amb bases fixes de salvament a Ponent, Llevant; Capellans; i la Llarga i també realitzant rondes per les cales que no posseeixen base de salvament fix i a Cala Crancs (on s’instal·len durant els mesos de juliol i agost).

Tot i que la temporada oficial va començar el passat 15 de maig avui s’ha fet l’acte d’inici de servei on l’alcalde, Pere Granados, ha instat l’equip humà que conforma el servei de salvament i socorrisme a “oferir una bona atenció al col·lectiu de banyistes actuant amb gran professionalitat donat que es tracta d’un servei fonamental per a la població i pels visitants on no ens podem permetre cap notícia negativa”, apuntava. A la visita també hi ha estat present la regidora de Platges, Julia Gómez, així com el regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil, David González. Precisament González ha explicat que “podem estar satisfets que l’any passat no hi va haver cap víctima mortal i, la veritat és que, per estadística és complicat, perquè al litoral sempre hi ha molta afluència de banyistes i per tant un risc elevat; però en tot cas, com no podria ser d’una altra manera l’objectiu és repetir la temporada 2018 amb un balanç 0 de víctimes”.  A més, el regidor ha insistit en que “reforcem enguany el treball en equip i més que mai la coordinació amb els serveis de Policia Local”, apuntava.

Serveis a les platges

A les platges de Salou hi ha múltiples serveis; com ara les plataformes d’inflables, entre d’altres instal·lacions aquàtiques que s’instal·len els mesos de juliol i agost;cinc cadires amfíbies per a les persones amb mobilitat reduïda (prèvia cita); una ambulància exclusiva per a atendre les possibles urgències a les platges; una moto d’aigua; dos kayaks; dos taules de rescat; una bicicleta elèctrica ecològica; i dos embarcacions semi-rígides. El servei de vigilància inicia a les deu del matí el torn i acaba a les vuit del vespre en temporada alta.  Fins al 31 de maig la vigilància està operativa de les 10 a les 18h; de l’1 al 14 de juny entre les 10 i les 19h; del 15 de juny al 15 de setembre de les 10 a les 20h; del 16 al 30 de setembre de les 10 a les 19h i la darrera quinzena, fins al 15 d’octubre, de les 10 a les 18h.

Cal recordar que l’ordenança cívica preveu sancions de 400 euros pel bany amb bandera vermella amb la finalitat de reforçar la seguretat dels banyistes.

Galeria d'imatges

7.jpg
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Document Actions