Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

La Universitat Politècnica de Catalunya redactarà un estudi tècnic sobre l’afectació de les platges del municipi

dimecres 07 novembre 2018

El govern municipal espera conèixer les causes de les regressions al litoral de Salou

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Salou ha adjudicat a la Universitat Politècnica de Catalunya la redacció d’un dictamen/informe tècnic exhaustiu i detallat de l’afectació (per elements naturals i per infraestructures), estabilitat i futur de les platges del municipi. Amb aquest estudi s’avaluarà l’evolució que han tingut les platges de Salou i quines poden ser les causes de la pèrdua de sediments que es ve produint darrerament; si bé és per qüestions com el canvi climàtic o bé hi ha altres factors externs.

L’objecte de l’estudi, com apuntava la regidora de Platges Julia Gómez, és el d’analitzar l’estabilitat de les platges de Salou i la seva possible afectació degut a accions no naturals, especialment el dragatge en zones properes o si hi ha una afectació indirecta pel Port de Tarragona, amb l’anàlisi dels estudis mediambientals en el que aquestes accions o infraestructures es fonamenten, determinant la correcció dels mateixos.

A l’estudi també s’estimaran les implicacions dels canvis previstos sobre la capacitat de càrrega recreativa i de protecció natural per les platges. També es pretén analitzar l’efecte del canvi climàtic sobre l’estabilitat de les platges de Salou en el segle XXI sota diferents escenaris de canvi previstos. Finalment també s’avaluarà i determinarà les possibilitats de regeneració de les platges, amb perspectiva d’exigir l’execució d’infraestructures a les administracions competents i millorar l’execució d’aquestes en el marc de les competències municipals que corresponen al municipi de Salou.

Júlia Gómez, ha destacat que “amb aquest estudi tindrem una visió realista de l’estat de les nostres platges i ens ajudarà a valorar les futures decisions per tal de recuperar un dels nostres principals atractius”. Gómez, ha posat de manifest l’especialització tècnica del personal proposat per dur a terme l’estudi tècnic. I ha recordat com, mentrestant, any rere any “invertim molts milers d’euros cada any en la reposició d’arena de platja per mantenir en les millors condicions possibles aquest espai de lleure pels salouencs i molts visitants”.

L’estudi comportarà una despesa de 19.360 euros.

Document Actions