Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

L'Ajuntament de Salou informa que, segons el CAT, l'aigua d'aixeta no té risc de contaminació

dimarts 17 març 2020

L’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) està protegida contra tots els virus, inclòs el coronavirus, ja que està preparada per fer front a qualsevol amenaça biològica

El CAT assegura que l'aigua és segura i està molt controlada. Per tant, es garanteix un alt nivell de seguretat sanitària per a l'aigua produïda. La de l'aixeta es pot consumir sense cap risc per a la salut

L’Ajuntament de Salou informa la ciutadania que no hi ha risc de contaminació de l’aigua potable. L’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) està protegida contra tots els virus, inclòs el coronavirus, ja que està preparada per fer front a qualsevol amenaça biològica.

El Consorci d’Aigües de Tarragona afirma, en un comunicat, que el seu procés de potabilització d’aigua consta de diverses etapes, conegudes com a tractaments "multi-barrera". Així, l’aigua és segura i està molt controlada. A més, el CAT garanteix un alt nivell de seguretat sanitària per a l’aigua produïda. Per tant, l’aigua de l’aixeta es pot consumir sense cap risc per a la salut.

Actualment, en el tractament de l’aigua, hi ha dues etapes del procés que incideixen, específicament, en els virus, incloent, també, el coronavirus. Aquestes són: l’ozonització (injecció d’ozó a l’aigua), i la cloració. D’altra banda, el clor també preserva la seva qualitat durant el transport.

La investigació i control del laboratori del CAT garanteixen l’efectivitat d’aquests tractaments sobre qualsevol microorganisme. Cal dir que, actualment, es troba en fase d’implantació una tercera etapa de desinfecció per llum ultraviolada, reforçant, així, l’efecte “multi-barrera”.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, reitera la necessitat de "quedar-se a casa i evitar la mobilitat", i apel·la, de nou, "a la responsabilitat individual i social, per tal d'evitar el contagi".

Document Actions