Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Més de cent persones exploren el medi natural pròxim al Far de Salou acompanyats d'experts en flora i fauna durant un dia

diumenge 10 juny 2018

S'han vist, al llarg de les més de 12 hores de taller, unes 300 espècies a la zona del Cap Salou

La Bioblitz, que s’ha programat des de la regidoria de Medi Ambient per segon any consecutiu- ha fidelitzat el seu públic

 

Més de cent persones van participar ahir dissabte, 9 de juny, en la segona edició consecutiva del Bioblitz de Salou, que enguany ha explorat la biodiversitat i la riquesa ecològica de l'entorn del Far i que ha fidelitzat els assistents. La jornada ha estat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, junt amb Limonium Territori intel·ligent i la fundació World Nature, i ha comptat amb la col·laboració de Sirusa.

Durant tot el dia, les persones que hi han assistit han pogut veure unes 300 espècies de peixos, papallones, insectes, ocells, ratpenats, etc. Es tracta d'una xifra semblant a l'obtinguda l'any passat a Cala Crancs, tot i que ha sorprès la diversitat d'espècies trobades, donada la proximitat d'aquestes dues zones del Cap Salou. Com a més destacat, s'han vist set corbs marins emplomallats.

Amb posterioritat, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l'estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou, inclosa la restauració de l'entorn de l'antiga finca de l'advocat Pedrol Rius, Cala Morisca, ara propietat de l'Ajuntament i que està immersa en un procés de reconstrucció natural i que properament s’obrirà al públic com un nou espai natural a una zona privilegiada del municipi, apuntava l’alcalde Pere Granados, present a la trobada de ciència en família junt amb la regidora de l’àrea, Julia Gómez.

El Bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó, que consisteix a identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit, durant un període curt però intens de monitoratge biològic. L'activitat la fan un grup de científics, naturalistes i voluntaris a través de la realització d'un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Enguany aquesta activitat familiar de ciència ciutadana al voltant del far de Salou ha tingut l'objectiu d'inventariar la biodiversitat de l'espai, incloent-hi la zona marina a través de la pràctica del busseig. A més, les persones participants també han conegut les aus terrestres i marines; rèptils; amfibis; papallones; mamífers; ratpenats; plantes superiors; líquens; algues; invertebrats marins; peixos i fòssils.

En aquesta edició han participat, entre altres experts, Jaume Soler, biòleg responsable de l'empresa de serveis ambientals i biodiversitat, Dàurica; la codirectora de Plàncton, Aurora Requena, i l'auxiliar de Ciències del Mar, Paula Ordoñez. També, la biòloga colombiana María Clara Díaz ha presentat el Projecte de conservació de Lloros als Andes Centrals, a Colòmbia.

Aquest Bioblitz ha estat seguit per un expert internacional que ha valorat de manera molt positiva l'experiència i que per la pròxima edició aconsella una metodologia estàndard a l'hora de capturar els invertebrats.

Galeria d'imatges

bioblitz-al-far-salou-2.jpg
bioblitz.jpg
bioblitz.jpg
IMG-20180610-WA0001.jpg
IMG-20180610-WA0002.jpg
IMG-20180610-WA0003.jpg
IMG-20180610-WA0004.jpg
IMG-20180610-WA0010.jpg

Document Actions