Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou acollirà la VI edició de la Zambomba Flamenca en benefici de la investigació del càncer infantil i malalties rares

dimarts 03 desembre 2019

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘ens sentim orgullosos de poder acollir, per primer cop, aquesta edició en un gran poble solidari com és Salou’, que tindrà lloc el 21 de desembre, a les 20 hores, al TAS

Segons ha assenyalat la presidenta de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, Charo García Caballero, ‘Salou viurà el Nadal d’Andalusia de la manera més pura’

L’entrada donatiu serà de 7 euros. La recaptació anirà destinada, íntegrament, a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la presidenta de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, Charo García Caballero, han presentat aquest matí la VI edició de la Zambomba Flamenca, en benefici de la investigació del càncer infantil i malalties rares.

L’acte solidari, que serà un espectacle sense precedents a Salou, tindrà lloc el proper dissabte, dia 21 de desembre, al Teatre Auditori (TAS). A la presentació d’avui, també hi han assistit el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; així com dos membres de l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí; el secretari de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, Iván Ballester, i el tresorer de l’entitat, Josep Maria Bonet.

La Zambomba Flamenca és un esdeveniment organitzat per la Unión Musical “La Flamenca” i la Hermandad Rociera del “Pastorcillo Divino”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, entre d’altres entitats, empreses i associacions.

Per l’alcalde de Salou, Pere Granados, “des del Govern municipal i des de la pròpia Corporació, ens sentim veritablement orgullosos de poder acollir, per primer cop, i espero que siguin molts més, aquesta edició solidària per obtenir recursos per a l’Hospital de Sant Joan de Déu, amb l’objectiu de continuar investigant sobre aquesta malaltia”. El batlle s’ha referit, especialment, als més petits, per la qual cosa ha fet una crida a la solidaritat del poble salouenc perquè “se’ns ompli el Teatre Auditori i tingui lloc un acte d’inclusió cultural, alhora que de generositat”.

L’actuació en la què la solidaritat i la màgia del flamenc van agafats de la mà esdevé l’expressió del sentiment i la tradició del Nadal andalús a través de la música flamenca. Segons ha manifestat la presidenta de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, Charo García Caballero, “la zambombá és típica a Andalusia, sobretot a la zona de Jerez; és el Nadal d’Andalusia, viscut de la manera més pura”. Per a la presidenta, “la investigació requereix tot el suport possible, ja que no arriben recursos suficients de les administracions”. Cal dir que són moltes les persones amb gran pes social que s’han vinculat a aquest projecte, que cada cop ha anat sumant més gent, com és el cas de Messi, Carlos Latre i Antonio Orozco; i, enguany, Mónica Novillo ha volgut participar en aquest esdeveniment. Així doncs, la “bailaora” salouenca actuarà a la gala. També és destacable la col·laboració de l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí.

L’espectacle comptarà amb més de 50 artistes, la música de 30 guitarres, percussions, violí, piano, flauta i vint “cantaores” i “cantaoras”.

Enguany, se celebren quatre actuacions en diferents ciutats de Catalunya, entre les quals es troba Salou, a més de l’Hospitalet de Llobregat (8 de desembre); Sant Boi de Llobregat (14 de desembre), i La Llagosta (15 de desembre).

L’entrada donatiu es pot adquirir, al preu de 7 euros, als següents establiments:

Salou:

-TATI LENCERÍA Via Roma, 14

-CENTRE ÒPTIC SALOU.  Via Augusta, 15

-PELUQUERIA T-3  c. Francolí, 8

-DELIKATESSEN GRANADOS, MERCAT MUNICIPAL Via Roma, 0

-INSTITUTO FLAMENCO MONICA NOVILLO C. de París, 11

Vila-seca:

-COCOSTEGUI DISSENY Rambla de Catalunya, 6

-PLUS SERVICIOS VILA-SECA C. Tenor Josep Foraster, 7, Local 3

Tarragona:

-MADONNA MODA Plaça de Ponent, 2

Sant Pere i Sant Pau ( Tarragona):

-ACADEMIA BAILE MONTSE Y MENCHU C. Coll de Lilla Esc. C Entresol

Torreforta (Tarragona):

-PAPELERIA LA PAJARITA C. Sant Benilde, 4

La Granja (Tarragona):

-PELUQUERÍA H2O C. Montferri, 4, Baixos

Bonavista (Tarragona):

-CA LA JUANI  C. Vint-i-un, 98

La recaptació anirà destinada, íntegrament, a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, per a la investigació del càncer infantil i de les malalties rares.

El projecte de la Zambomba Flamenca va néixer el 2013. L’any passat, aquest acte solidari es va posicionar entre els principals que col·laboraven en la causa de l’Hospital Sant Joan de Déu. Cal destacar la important col·laboració de la província de Tarragona, a través de la Casa de Andalucía de Tarragona, y de Salou, capital de la Costa Daurada.

Galeria d'imatges

DSC_2863.JPG
DSC_2867.JPG
DSC_2876.JPG

Document Actions