Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou continua amb la millora de 5 plataformes de dutxa de la platja de Ponent

dijous 15 novembre 2018

S’actuarà en els punts on s’acumula més sorra, formant-se dunes i ocasionant un obstacle per a la sortida de l’aigua. El pressupost per contracta és de prop de 105.000 euros

La regidoria de Platges ha tret a licitació el concurs per a substituir 5 plataformes de dutxes de la platja de Ponent de les 11 existents en una acció de millora i renovació constant de l’equipament de les platges del municipi. Concretament aquests 5 accessos i grups de dutxes són els que falten per completar el manteniment dels 11 existents i estan situats a la plaça Venus prolongació del carrer E; la situada al Barranc de Barenys, prolongació del Carrer C; la prolongació del carrer B, la prolongació del carrer A; i la prolongació del carrer Barenys. El projecte està penjat al perfil del contractant i les ofertes es poden presentar fins al 29 de novembre.

La necessitat d’actuació esdevé del fet que la sorra de platja esta sotmesa a l’acció constant del vent que arrossega els grans de sorra que, quan troben un obstacle, s’acumulen formant dunes. Aquest fet afavoreix l’acumulació de sorra de platja prop dels murs costaners. “Aquesta acumulació de sorra, suposa que les plataformes de dutxes, que va construir el mateix Ministeri entorn l’any 1998, acabin quedant per sota de la cota desitjable des d’un punt de vista del drenatge de les dutxes, fet que genera una acumulació d’aigua a les plataformes de dutxa, per falta de drenatge”, apuntava la regidora de Platges, Julia Gómez. Ara, amb aquesta intervenció que té un cost de  104.444 euros, es pretén corregir i millorar el servei.

Les accions que es preveuen en aquesta actuació són l’aixecament del nivell actual de les plataformes de fusta, de tal forma que no quedin enfonsades, afavorint el drenatge natural. També accions puntuals de millora del drenatge en aquells cassos on la base de les fustes és una solera contínua de formigó, es realitzarà la recollida d’aigua amb fortes pendents de formigó ben allisat, que canalitzaran l’aigua i la sorra cap a una cuneta de desguàs intern. Al mateix temps es col·locaran barreres antiarrels que impedeixin que les arrels arribin a la base de les plataformes de les dutxes. Finalment, d’altres accions de millora que es duran a terme en relació al futur manteniment, seran la creació d’un registre sobre la base i fixació de les dutxes, la renovació de fustes en mal estat, i l’aplicació d’olis per a fustes tropicals.

Al llarg dels anys, s’han dut a terme accions retardadores d’aquest efecte, com les que duia a terme el Ministeri de Medi Ambient, amb la restitució de platges. Altres actuacions retardadores han sigut les actuacions de manteniment corresponents, dutes a terme per l’Ajuntament, en les que s’ha anant fent actuacions afavoridores del drenatge, així com el manteniment de les fustes.

 

Document Actions