Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou distingeix el sector turístic local per haver format els seus treballadors en maniobres contra l’ennuegament

divendres 07 juliol 2017

Avui s’han lliurat certificats a gairebé una vintena d’empreses turístiques i hoteleres que han participat al projecte Abraça’m, pioner a Catalunya, i impulsat des del CAR de Salou

L’acte, en el qual han participat l’alcalde, el director general de Turisme; la coordinadora del projecte Abraça’m; la directora assistent de l’ICS del Camp de Tarragona i l’adjunt a la gerència de la regió sanitària del Camp de Tarragona ha estat un reconeixement a la bona feina del sector en la búsqueda de la qualitat assistencial

 

Salou vol refermar el seu compromís amb la qualitat de la destinació i la millora de serveis i ho ha fet participant en un projecte pioner:  ‘Abraça’m. La teva abraçada pot salvar una vida’, impulsat pel CAR de Salou i que avui ha tingut un reconeixement públic. Un total de 129 treballadors i treballadores del sector turístic de Salou han rebut una formació teòrico-pràctica per tal de reaccionar davant de situacions d’ennuegament que es produeixen en els establiments hotelers i de restauració del municipi de Salou. Es tracta d’un projecte on les administracions implicades han volgut agrair la sensibilitat dels establiments turístics que han col·laborat activament en el projecte únic a Catalunya permetent la millora en la formació en el camp sanitari. Les empreses que han rebut un certificat han estat en bona part membres de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda: 4R Hotel Regina Gran Hotel; 4R Hotel Salou Park Resort II; 4R Hotels Playa Park; l’Hotel Marinada; l’Hotel Medplaya Piramide; l’Hotel Calypso; l’Hotel Eurosalou; l’Hotel H10 Cambrils Playa; els apartaments Les Dàlies; l’Hotel Magnolia; l’Hotel Blau Mar i l’Hotel Dorada Palace a més de PortAventura World i el Centre de Convencions La Boella.

 

En l’acte que s’ha desenvolupat als jardins del Patronat de Turisme han intenvingut a més del regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, la Dra. Irene Pascual, coordinadora del projecte Abraça’m qui ha asenyalat que “ és un valor afegit per a la destinació en termes de salut i tenim la intenció de continuar desenvolupant-lo a partir del mes d’octubre”. Per la seva part, la Dra. Laura Palacios, directora assistent de l’ICS del Camp de Tarragona, explicava que “per l’ICS és molt important l’atenció comunitària i poder participar en una formació que pot salvar moltes vides”.

El Dr. Marius Mèlich, adjunt a la gerència de la regió sanitària del Camp de Tarragona ha manifestat que “aquest projecte pioner l’estendrem el proper estiu a tots els municipis de la Costa daurada en col·laboració amb el CAR de Salou”.   

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, també present a l’acte ha destacat “l’impuls per la seguretat i la vocació de servei dels establiments participants perquè suposa una millora constant d’atenció als clients més enllà de l’oferta de lleure i oci de les instal·lacions”; i, finalment, ha estat l’alcalde de Salou, Pere Granados, l’encarregat de tancar l’acte donant les gràcies “per l’excel·lent aposta de qualitat i d’excel·lència que demostra la nostra destinació sumant-se a una campanya que salva vides impulsada des del centre de salut del municipi. Ens hem de felicitar entre tots”.


Elevada mortalitat per ennuegament

L'ennuegament pot provocar un quadre d'asfíxia, amb una elevada mortalitat. Representa la tercera causa de mort accidental a l’Estat, on es produeixen per aquest motiu un total de 2.087 defuncions anuals. L'obstrucció brusca de la via aèria superior per cossos estranys (OVACE) pot provocar un quadre d'asfíxia per ennuegament. La falta d'oxigen al cervell durant més de quatre minuts pot produir dany cerebral o mort. En els infants, la major part dels episodis d’ennuec ocorren quan estan menjant o jugant, i en presència d'una altra persona. La maniobra de Heimlich és el procediment d'emergència utilitzat per tractar l'ennuegament. No cal ser professional sanitari per practicar-la. Els establiments adherits al projecte Abraça’m disposaran de personal amb formació teòrica i pràctica en primers auxilis i en la maniobra de Heimlich.

 

A l’acte també hi han estat presents la regidora de Salut de l’Ajuntament de Salou, Martina Fourrier, Carme Mansilla, directora dels SSTT d’Empresa i Coneixement a Tarragona; el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig així com els representants dels establiments guardonats; representants del departament de Salut i de l’ICS Camp de Tarragona, a més de membres del CAR de Salou i la seva directora, Montserrat Gens i regidors membres del Consell del Patronat de Turisme.

Document Actions