Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou inicia avui el desplegament del servei de Salvament i socorrisme coincidint amb la Setmana Santa

divendres 12 abril 2019

La vigilància, de moment, se centrarà a la platja urbana més àmplia, la de Llevant

 

També enceta la temporada amb noves dutxes a la platja de Ponent

 

La capital de la Costa Daurada inicia avui el primer desplegament del servei de Salvament i socorrisme al litoral i ho fa a la platja de Llevant, la més àmplia del municipi. Es tracta d’un primer contingent de 3 socorristes que vetllaran per la seguretat dels banyistes que vulguin acostar-se a les platges del municipi en aquesta Setmana Santa tant tardana. Els horaris del servei seran els següents: de les 10 a les 18h tots els dies de la setmana i fins arribar al 15 de maig.

A partir d’aquesta data ja s’anirà reforçant la vigilància al litoral, tot ampliant el servei amb un dispositiu de 15 persones repartides en 14 punts que aniran incrementant coincidint amb el punt àlgid de l’estiu fins arribar a la trentena de socorristes i 19 punts fixes de servei. Fins al 15 d’octubre el personal de socorrisme, que presta la concessionària Servitur Salvament SL, vigilarà de manera activa les platges de Salou amb bases fixes de salvament a Ponent, Llevant; Capellans; i la Llarga i també realitzant rondes per les cales que no posseeixen base de salvament fix i a Cala Crancs (on s’instal·len durant els mesos de juliol i agost).

Cal recordar que l’ordenança cívica preveu sancions de 400 euros pel bany amb bandera vermella amb la finalitat de reforçar la seguretat dels banyistes.

Noves dutxes a Ponent

Al llarg de les darreres setmanes també s’han anat millorant altres serveis de platja com ara 5 grups de dutxes de la platja de Ponent i per tenir-los enllestits de cara a l’inici de temporada de bany. En aquest indret s’ha actuat perquè l’acció́ constant del vent, que arrossega els grans de sorra s’acumulaven formant dunes a prop dels murs costaners, especialment davant el mur que separa el passeig Miramar de la platja de Ponent i davant el mur que separa el carrer Colom de la platja de Llevant. Aquesta acumulació́ de sorra, suposa que les plataformes de dutxes, que va construir el Ministeri l’any 1998, acabin quedant per sota de la cota desitjable des d’un punt de vista del drenatge de les dutxes, fet que suposa que hi hagi també una acumulació́ d’aigua.

Així, els grups de dutxes de la plaça Venus prolongació carrer E; la del Barranc Barenys, prolongació Carrer C ; així com les del carrer B, A  i la prolongació del C/ Barenys han estat substituïdes i construïdes damunt d’unes plataformes per afavorir el drenatge natural de l’aigua. La inversió en aquesta millora ha estat de 104.444 euros.

                                     

Galeria d'imatges

hissant bandera a la platja.jpg
noves plataformes dutxa ponent.jpg

Document Actions