Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou instal·la xarxes de contenció de sorra a les platges urbanes

dijous 14 març 2019

Ha iniciat una prova pilot a Ponent, Llevant i Capellans

La regidoria de platges de l’Ajuntament de Salou ha instal·lat un sistema de retenció de sorra que permetrà evitar l’erosió de bona part de l’arena de les platges urbanes. Es tracta d’una xarxa d’un metre vint d’alt que s’ha desplegat a punts estratègics del litoral costaner on, per experiència, se sap que s’acumulen grans quantitats d’arena fruit de l’efecte del vent o d’altres factors climatològics. La malla semi translúcida s’ha plantat amb uns pals verticals que la sustenten i que permeten alinear-la als indrets escollits pels tècnics de l’àrea. En total s’han instal·lat fins a 180 metres de tanca mòbil; prop de 82 metres a Capellans; 48 metres a Llevant i quasi 50 metres més a Ponent.

Aquesta prova pilot, que ja està en marxa, servirà per mirar de generar unes dunes naturals a les tres platges escollides i evitar que molta d’aquesta arena es perdi als passejos, carreteres del costat de la zona arenosa o fins i tot l’acumulació d’aquesta a espais que, posteriorment, s’ha de traslladar amb maquinària pesada per mirar de regenerar el litoral.

De moment, seguiran instal·lades fins passada la Setmana Santa als llocs on no representi una molèstia pels usuaris de les platges; a fi i efecte de valorar si resulten ser un sistema eficient per mirar de minimitzar les pèrdues d’arena que pateix el litoral de Salou; i a l’espera de tenir enllestit l’estudi tècnic de l’afectació (per elements naturals i per infraestructures), estabilitat i futur de les platges del municipi en el qual està treballant la Universitat Politècnica de Catalunya i que pretén avaluar l’evolució que han tingut a Salou i quines poden ser les causes de la pèrdua de sediments que es ve produint darrerament; si bé és per qüestions com el canvi climàtic o bé hi ha altres factors externs.

Galeria d'imatges

capellans.jpg
ponent.jpg
14022019 foto malles contencio a les platges.jpeg

Document Actions