Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou manté ferma l’aposta per la qualitat i l’increment de serveis a les platges

dimarts 26 juny 2018

Avui s’han hissat les banderes blaves a Llevant i a Capellans; la Q de qualitat a Llevant i a Ponent i les ISO 14.001 a totes les platges de la capital de la Costa Daurada

El govern municipal continua amb l’aposta per mantenir serveis a les platges amb renovació constant de dutxes, plataformes, accessos...

La plaça de les Comunitats Autònomes ha estat l’escenari aquest matí de la primera hissada de banderes a les platges de la localitat. Quan s’enceta el gruix de la temporada turística, l’alcalde Pere Granados, juntament amb la regidora de Platges, Júlia Gómez i la regidora de Salut Pública, Martina Fourrier, a més del regidor de Turisme, Benet Presas i del regidor de seguretat ciutadana i mobilitat, David González, han estat els encarregats juntament amb les empreses concessionàries de serveis que actuen a la platja de fer-se la foto de família davant les acreditacions de qualitat del litoral. Així, s’han revalidat les banderes blaves a la platja de Llevant i Capellans a més de la del Club Nàutic- hissada el cap de setmana passat. També han hissat les banderes Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les platges del municipi.

Granados ha assegurat que “ens trobem a una de les platges que millors i més serveis poden tenir a un municipi turístic. Hem fet molta feina però encara hem de seguir treballant per ofertar nous serveis i millorar els que ja tenim”. Pel que fa a les banderes, el batlle assegurava que “significa revalidar la qualitat de les platges; i seguir amb l’aposta d’inversió per potenciar l’element principal i amb major atractiu turístic del municipi”.   Per la seva part, la regidora Julia Gómez, ha assenyalat que "estem molt satisfets per aquesta hissada però darrera d'aquest acte hi ha molta feina per part de moltes regidories en pro de la qualitat, de la dotació de serveis i de respecte al medi ambient".

Les banderes

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que la platja de Llevant ha superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

També s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española). Els principals aspectes que es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema.  

Per últim, també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:04 que oneja a totes les platges del litoral de Salou. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta de l’onzè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.

Galeria d'imatges

253A4056.JPG
iso.JPG

Document Actions