Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou millora diversos canals de sortida d’aigües pluvials a la Platja Llevant

dilluns 25 febrer 2019

S’està actuant al carrer Rembrandt, al carrer Joan Miarnau i al carrer de la Salut, per tal d’evitar esvorancs i desbordaments

Les obres compten amb un pressupost per contracte de 44.904,83 euros

 

L’Ajuntament de Salou està realitzant obres de millora dels canals de sortida d’aigües pluvials del carrer Rembrandt, el carrer Joan Miarnau i el carrer de la Salut, ja que en els darrers temps s’han incrementat notablement els costos de manteniment correctiu. Per aquesta raó, aquests treballs tenen com a objectiu evitar futures despeses de manteniment en quant a danys habituals per avingudes d’aigües pluvials.

 

Respecte els canals del carrer Rembrandt, la problemàtica és que les avingudes d’aigües pluvials desborden el canal existent en la seva part final, suposant una gran erosió sobre la sorra i molta afectació en quant a superfície, riscos i serveis existents. Respecte l’esvoranc que es produeix en el canal d’aigües pluvials del carrer Joan Miarnau, la incidència rau en què l’erosió de la sorra de platja produeix dos riscos, l’esvoranc immediat que es produeix en finalitzar el tram en què l’aigua discorre per zona formigonada i que l’erosió de la sorra deixa a la vista i sense protecció diverses instal·lacions. També cal destacar els esvorancs que es produeixen en la prolongació del carrer del Mar i la prolongació del carrer Miarnau, que es deuen a l’erosió que produeix l’aigua en circular per un tram pavimentat i trobar-se de cop la sorra de la platja, produint un forat d’importants dimensions. També es preveu actuar en els esvorancs que es produeixen per cops de mar sobre la base de les escales d’accés a la cala dels còdols (final del carrer Colón), i sobre la base de l’accés a platja i dutxes de la prolongació del carrer de la Salut.

 

L’actuació en la sortida del carrer Rembrandt consisteix en la prolongació de la canalització d’aigües cap al mar, mitjançant murs de formigó, aplicació de formigó a les juntes entre rocalles de la zona de canal existent i trasllat de les parets de rocalla a la llera del canal que es prolonga. En la resta es preveu fer una solera de formigó, tal com està en altres canals en els que no hi ha problemes d’esvorancs. Aquesta solera, com les altres, romandrà tapada per la sorra de la platja.

 

L’alcalde Pere Granados ha volgut assenyalar que “des de l’Ajuntament sempre apostem per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i les persones visitants, i aquestes tasques formen part del conjunt de treballs que es duen a terme durant tot l’any per poder seguir garantint la seva seguretat a les nostres platges”. Per la seva banda, la regidora de Platges, Julia Gómez, ha destacat que “aquests treballs de millora pretenen minimitzar els efectes de desbordament, de manera que, en cas de produir-se, sigui més proper a la vora del mar”.

 

L’empresa Construccions Ruana és l’encarregada de realitzar aquest conjunt d’obres de millora, la qual compta amb un pressupost total de 44.904,83 €. L’Ajuntament de Salou també preveu realitzar tasques de reparació o substitució de les comportes dels canals de sortides d’aigües pluvials a la platja de Ponent i Llevant de Salou.

Document Actions