Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou millora la plataforma de dutxes del carrer Colom

dimarts 19 juny 2018

S’ha actuat en els punts on s’acumula més sorra, formant-se dunes i ocasionant un obstacle per a la sortida de l’aigua

La regidoria de Platges ha dut a terme la millora de la plataforma de dutxes de la platja de Llevant, concretament la del carrer Colom. La necessitat d’actuació esdevé del fet que la sorra de platja és un terreny mòbil, sotmès a l’acció constant del vent, que arrossega els grans de sorra que, quan troben un obstacle, s’acumulen formant dunes. Aquest fet afavoreix l’acumulació de sorra de platja, prop dels murs costaners, pel cas que ens ocupa ocorre especialment davant el mur que separa el Carrer Colom de la platja de Llevant.

“Aquesta acumulació de sorra, suposa que les plataformes de dutxes acabin quedant per sota de la cota desitjable des d’un punt de vista del drenatge de les dutxes, fet que suposa que hi hagi acumulació d’aigua a les plataformes”, apuntava la regidora de Platges, Julia Gómez. Al llarg dels anys, s’han dut a terme accions retardadores d’aquest efecte amb el manteniment corresponent, dut a terme per l’Ajuntament, en el que s’han anant fent actuacions afavoridores del drenatge, així com de manteniment de les fustes.

En aquesta actuació correctora s’ha aixecat el nivell actual de la plataforma de fusta, de tal forma que no quedi enfonsada, afavorint el drenatge natural; la col·locació de barreres antiarrels que impedeixin físicament que les arrels arribin a la base de les plataformes i altres accions de millora en relació al futur manteniment com l’aplicació d’olis per a fustes tropicals.

Document Actions