Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou organitza un nou Bioblitz a la platja Llarga per difondre i conèixer la biodiversitat de l’entorn

dimecres 15 maig 2019

Es duran a terme unes activitats  –prèvia inscripció- que servirà per mostrar als voluntaris la importància d’aquest espai

L’activitat és gratuïta pels voluntaris ciutadans que hi participin

El proper dissabte dia 8 de juny, l’Ajuntament de Salou organitza un BioBlitz que explorarà i catalogarà la biodiversitat de la Platja Llarga i el seu entorn. El BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó. És un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d’identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit. En aquesta activitat un grups de científics, naturalistes i voluntaris realitzen un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Així, durant tot el dissabte dia 8 de juny, hi haurà a disposició dels ciutadans/es que hi vulguin participar una sèrie d’itineraris, liderats per especialistes, amb l’objectiu d’inventariar i catalogar diversos grups biològics d’interès: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Tota la informació sobre els itineraris, el seu horari i els especialistes podrà ser consultada a la web https://bioblitz.cat/salou, que és la que s’ha d’utilitzar per inscriure’s als diferents itineraris (tenen places limitades).

Es tracta d’una activitat molt adequada per a famílies, per a la que no cal tenir uns coneixements previs o preparació concreta, si no la predisposició de passar una bona estona i aprendre sobre el medi natural de la platja Llarga. L’activitat és gratuïta pels voluntaris ciutadans que hi participin i durarà des del matí fins a la nit.

Al mateix temps, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l’estratègia de recuperació del medi natural de la Platja Llarga. Cal portar protector solar i, aquells que s’apuntin als itineraris d’snorkel, caldrà que portin les seves ulleres, tubs i aletes, i tenir en compte que la temperatura de l’aigua del mar en aquella data no serà encara massa elevada.

El BioBlitz de Platja Llarga forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat) coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d’actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país, entorn el dia mundial del medi ambient (5 de juny). El Bioblitz de Platja Llarga és coordinat i executat per l’equip de Limonium, que l’any passat ja va celebrar, amb força èxit, un BioBlitz a la Cala Crancs del municipi.

Document Actions