Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou organitza una nova Bioblitz el proper 9 de juny per conèixer la biodiversitat del far del municipi

dimecres 30 maig 2018

Les persones assistents podran escollir les activitats que més s’adeqüin al seus interessos i crear el seu propi itinerari

La jornada també comptarà amb la co-directora de Plàncton, Aurora Requena, i l’auxiliar de Ciències del Mar, Paula Ordoñez

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou, juntament amb Limonium Territori intel·ligent, la fundació World Nature, i amb la col·laboració de Sirusa, organitza una nova Bioblitz el proper dissabte 9 de juny. Es tracta d’una activitat familiar de ciència ciutadana a l’entorn del far de Salou, amb l’objectiu d’inventariar la biodiversitat de l’espai, incloent la zona marina a través de la pràctica d’snorkel, i d’eliminar plantes invasores a la zona. A més, també hi haurà la possibilitat d’estudiar les aus terrestres, aus marines, rèptils, amfibis, papallones, mamífers, ratpenats, plantes superiors, líquens, algues, invertebrats marins, peixos i fòssils.

Aquesta iniciativa comptarà amb la presència de les especialistes de la Bioblitz de Salou: la co-directora de Plàncton, Aurora Requena, la qual ha desenvolupat gran part de la seva feina dins el tercer sector ambiental participant en projectes per a la conservació i gestió d’àrees naturals, en projectes educatius així com en la gestió d’entitats; i l’auxiliar de Ciències del Mar, Paula Ordoñez, que ha participat en projectes d’ecologia marina, educació ambiental i estudis socioeconòmics en reserves marines.

La jornada es dividirà en dues parts, matí i tarda, i comptarà amb una gran diversitat d’activitats a escollir pels participants. Els itineraris del matí seran els següents: de 9:30h a 10:30h es dedicarà una sessió als ocells terrestres; de 10:30h a 11:30h al medi submergit (peixos i invertebrats) a través de la pràctica d’snorkel; a la mateixa hora també es podrà aprofundir en les algues marines; d’11h a 12h es podrà escollir entre fòssils i geologia o invertebrats terrestres; de 11:30h a 12:30h es dedicarà la hora a aprofundir sobre rèptils i amfibis i també es farà una segona sessió d’snorkel; de 13h a 14h es farà una sessió sobre les papallones; i finalment, a les 14:30h es donarà pas a la presentació el Projecte Conservació de Lloros als Andes Centrals-Colòmbia.

Els itineraris de la tarda comptaran amb les següents activitats: de 16:30h a 17:30h es podrà optar per la pràctica d’snorkel o per una classe sobre els fòssils i geologia; de 17h a 18h es podran conèixer els mamífers terrestres; de 17:30h a 18:30h els invertebrats terrestres; de 18h a 19h es podrà escollir entre aprofundir sobre els líquens o els ocells marins; de 19h a 20h es dedicarà una hora al es plantes i vegetació de la zona; de 21:30h a 22:30h es podrà escollir entre mes rapinyaires nocturnes i els ratpenats; i finalment de 23h a 24h es dedicarà la última sessió a les papallones nocturnes.

La regidora de l’àrea, Julia Gómez, ha destacat que “es tracta d’una jornada on totes les persones participants podran conèixer en profunditat la biodiversitat que trobem a l’entorn del far de Salou”. Gómez ha afegit que “a més, els assistents podran escollir el seu propi itinerari que més s’adapti als seus interessos, gràcies a la gran varietat d’activitats que es duran a terme durant tot el dia”.

Les persones participants cal que s’inscriguin prèviament a través d’un formulari disponible a la pàgina web de Bioblitz. A més, caldrà portar protector solar i, aquells que s’apuntin als itineraris d’snorkel, hauran de portar les seves ulleres, tubs i aletes, i tenir en compte que la temperatura de l’aigua del mar en aquella data no serà encara massa elevada.

Document Actions