Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou organitza una nova jornada de voluntariat ambiental a la platja Llarga

dijous 06 setembre 2018

Els treballs del diumenge 16 de setembre consistiran en una neteja de plantes exòtiques invasores de la mà de Decathlon

Cal inscriure’s a la jornada que es desenvoluparà entre les 10 i les 14h

L’Ajuntament de Salou –a través de la regidoria de Medi Ambient- i conjuntament amb l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals i Decathlon s’uneixen un any més per continuar millorant l’entorn natural i fomentar les activitats esportives a l’exterior. Enguany, s’ha programat pel diumenge 16 de setembre (de les 10 a les 14h) una nova jornada per continuarem amb el control de plantes exòtiques invasores a la Platja Llarga, sobretot bàlsam (Carpobrotus). Aquesta jornada de voluntariat i amb inscripció prèvia pretén millorar l’hàbitat natural d’aquest espai costaner del municipi amb un  ecosistema d’un valor ecològic i paisatgístic excepcional.

Els hàbitats costaners esdevenen especialment sensibles a les alteracions humanes i especialment a les espècies exòtiques invasores. Entre aquestes, destaca el bàlsam, també anomenat bàlsam d’ungla de gat o dent de lleó. N’hi ha dues espècies, Carpobrotus edulis (flors de color groc) i Carpobrotus acinaciformis (flors de color rosa), de vegades hibridades. Aquesta és una planta originària del sud d’Àfrica catalogada entre les 100 espècies exòtiques invasores més perjudicials d’Europa perquè forma unes catifes molt denses que fan desaparèixer les espècies autòctones.

Les persones interessades en participar de la jornada de voluntariat mediambiental cal que formalitzin la inscripció a http://www.decathlonmedioambiente.es/jornada-voluntariado (places limitades).

L’activitat comptarà amb un pícnic gratuït pels assistents i és apte per a totes les edats i persones amb mobilitat reduïda. Els menors d’edat hauran de venir acompanyats d’un adult responsable.

Document Actions