Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou posa a licitació els treballs de recuperació mediambiental de la finca de Pedrol Rius per 245.000 euros

dimarts 22 agost 2017

Les obres que s’hauran d’executar passat l’estiu en aquesta finca de propietat municipal, també inclouen l’adequació per a l’ús públic de l’entorn natural de la Cala Morisca

 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la licitació de les obres de recuperació mediambiental i d’adequació per a l’ús públic de l’entorn natural de Cala Morisca. Es tracta de condicionar el terreny resultant de l’enderroc de la construcció del xalet de Pedrol Rius –ara de propietat municipal- que hi havia en estat ruïnós en un punt estratègic del cap Salou. Es tracta d’un dels projectes que el govern municipal ha decidit impulsar aquest mandat per tal de recuperar espais d’interès natural a punts com el Cap Salou a més de continuar amb un espai verd d’interès natural dins el camí de ronda.

Cal recordar que a meitats de maig l’edificació del conegut com xalet de Pedrol Rius ja va enderrocar-se, així com part dels paviments que l’envoltaven, deixant petites parts que s’han entès com a aprofitables: escales que comuniquen desnivells, petits trams de murs que puguin contribuir a l’actuació de protecció d’altres desnivells, etc... Posteriorment, s’han dut a terme treballs de restauració ambiental amb una brigada del Centre Especial de Treball 'Aurora'. Aquesta ha consistit en la retirada de vegetació morta, obertura de zones de pas entre arbres, etc... però cal adequar-ho per l’ús públic.

 

A punt la tercera fase

Amb aquesta licitació propera s’executaran la resta dels treballs que convertiran l’espai en un indret d’ús públic i visitable que s’incorporarà al proper tram del camí de Ronda, explicava el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut. Es tracta d’un contracte amb un preu de sortida de 245.000 euros. El terreny es caracteritza per tenir prop d’1 hectàrea de vegetació característica de l’estatge de terra baixa litoral, on predomina el pi blanc amb algun pi pinyoner i vegetació no autòctona que ha estat eliminada.

Les actuacions que preveu l’Ajuntament, són la creació d’accessos; com un de nou des de la meitat de les escales que pugen des de cala Crancs; a més d’un accés principal per on s’accedeix actualment, o un nou accés directe des del carrer Cala Morisca, a la cantonada de la finca cala Morisca amb el C/Cala Crancs. El projecte –redactat des dels serveis tècnics municipals- també inclou la creació de camins interiors a través d’escales i rampes des de cadascun dels accessos fins a la punta de la cala morisca. Però les actuacions de condicionament de l’espai –com explicava el regidor – també inclou el folrat dels murs de pedra amb llistonat vertical de fusta i la configuració de les baranes del mirador; l’adaptació de les alçades i nivells dels diferents desnivells resultants de l’enderroc; la comunicació a través de passeres puntuals de fusta; l’aportació i estesa de terra, pel volums i ubicacions indicats, tot procedint a la compactació establerta.

Obertura de les ofertes tindrà lloc el 18 de setembre i el període d’execució serà de dos mesos a partir de la data d’inici, un cop signada l’acta de replanteig.

Galeria d'imatges

calamorisca.jpg
P1030627.JPG

Document Actions