Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou posa en marxa una àrea lúdica per a les mascotes a la zona verda d’Emprius, a l’Avinguda Dr Eduard Punset

diumenge 03 juny 2018

Aquest matí, s’ha ofert als assistents un taller per aprendre a gaudir amb els gossos en aquesta àrea d’esbarjo

Aquest matí, l’Ajuntament de Salou ha volgut oferir als propietaris d’animals de companyia un taller per celebrar que s’ha posat en marxa una àrea lúdica per a gossos a la zona verda de l’Avinguda del Dr. Eduard Punset del municipi; un espai totalment tancat i pensat per a l’esbarjo dels gossos de manera que no han d’anar lligats i per tant, poden córrer sense perill. Aquesta zona es troba al costat de les zones enjardinades existents al sector 5, la zona d’Emprius; una zona molt propera als parcs i zones enjardinades circumdants de l’avinguda, i compta amb una superfície total de 1.012 metres quadrats. La regidoria de Salut, ha preparat aquesta festa canina i per potenciar la tinença responsable d’animals al municipi. El projecte ‘Tan Amigos’ a través de l’associació Tercania han estat els encarregats de fer una exhibició amb les mascotes i aprofitar els jocs d’animals instal·lats al parc caní.

Els Serveis Tècnics Municipals han estat els encarregats de dissenyar aquesta àrea lúdica, i el seu condicionament en el terreny. L’espai compta amb una font d’aigua destinada exclusivament als gossos i clarament diferenciada de les fonts habituals; també s’hi han instal·lat diferents conjunts de mobiliari urbà, ubicant 4 bancs per seure les persones i una paperera a la sortida del recinte. Pel que fa al tancat del recinte, aquest permetrà que els gossos puguin córrer lliurement dins l’àrea. A més, des de l’Ajuntament s’han muntat una sèrie de jocs destinats a gossos, com rampes i eslàloms perquè els animals gaudeixin tot practicant esport.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut posar en valor l’àrea lúdica tot desitjant que sigui la primera de moltes més. Granados, ha afegit que amb aquesta posada en marxa volem donar resposta a les demandes dels propietaris de gossos que feia un temps que venien reivindicant-ho. Per la seva banda, la regidora de Sanitat, Martina Fourrier, ha manifestat que “amb aquesta àrea lúdica per a gossos, hem volgut crear un punt de trobada on propietaris i mascotes puguin gaudir tot practicant l’esport”.

També s’hi ha incorporat una senyalització amb prohibicions i indicacions de seguretat i del recorregut proposat. Cal destacar, per exemple, la prohibició de l’accés a nens petits, gossos malalts o agressius i gosses “en celo”, i la prohibició del maltractament animal; així com l’accés exclusiu a gossos controlats pels seus propietaris, identificats i vacunats. Els treballs que s’han dut a terme en el parc caní han comptat amb un pressupost final de 18.150€

Galeria d'imatges

parc_cani_salou_02.jpg
parc_cani_salou_04.jpg
parc_cani_salou.jpg

Document Actions