Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou restitueix i protegeix la sorra de les seves platges

dimarts 15 maig 2018

S’ha actuat a  Platja Capellans, Platja Llarga i Cala Llenguadets, i a les platges de Ponent i Llevant ho faran els propers dies

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou continua amb la restitució i protecció de la sorra de les platges del municipi i de les seves àrees d’influència, així com l’adaptació de la zona perquè es puguin instal·lar les guinguetes de platja.  Es tracta d’un seguit de treballs de regularització de l’arena, eliminació de pedres a la vora del mar i també de condicionament de les zones de concessió. Al llarg de la setmana passada es va actuar a les diverses cales i platges del litoral, deixant ja enllestida la zona per a l’inici de la temporada de bany. La regidora de l’àrea, Julia Gómez, ha destacat que “com cada any, comencem a treballar per aquestes dates, ja que si ho féssim més aviat els temporals farien malbé els treballs realitzats, i sempre, seguint els criteris tècnics que ens indiquen el millor moment per escometre els treballs”.

Ja s’han finalitzat els treballs de reposició a la Platja Capellans i a la Cala Llenguadets- en aquesta darrera cala s’han dut a terme ja dues actuacions però, malauradament,  el mar ha contrarestat la reposició d’arena i ha tornat la regressió a la zona de sorra-. En aquesta caleta, i des dels serveis tècnics municipals, s’està treballant en buscar la solució per tal que el concessionari de la guingueta pugui instal·lar-la el més aviat possible. A Llenguadets també s’ha millorat la rampa d’accés dels vehicles rodats a la sorra. Els propers dies els treballs, les màquines contractades per l’Ajuntament continuaran a les platges de Llevant i Ponent.

A més però d’aquesta actuació municipal des de l’Ajuntament de Salou també s’ha acordat amb el Ministerio de Medio Ambiente una actuació de major impacte a la platja Llarga on faran una aportació de sorra extra de 5.000m3 per mirar de compensar el retrocés d’aquesta part del litoral que ha quedat especialment castigat pels temporals de mar i amb la conseqüent erosió de l’arena. A més, des de la regidoria s’ha assenyalat que properament hi ha una nova trobada prevista per concretar amb el ministeri noves accions de millora i actuació al litoral.

AGROVIAL S.A. ha estat l’empresa adjudicatària d’aquests treballs de manteniment per part de la regidoria de Platges, amb el pressupost final de 100.406,30€, IVA inclòs, dividit en un període de dos anys.

Galeria d'imatges

capellans.JPG
capellans 2.JPG

Document Actions