Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou se suma a la Setmana de la Natura amb un ‘bioblitz’ a Cala Crancs per difondre i conèixer la biodiversitat del Cap Salou

dijous 18 maig 2017

A l’espai dels Triangles es duran a terme unes activitats  –prèvia inscripció- que servirà per mostrar als voluntaris la importància d’aquest espai


Serà el primer BioBlitz celebrat a l’Estat que incorpora l’inventari del fons marí, ja que hi haurà dos itineraris amb snorkel


L’activitat és gratuïta pels voluntaris ciutadans que hi participin, apuntant-se a https://bioblitz.cat/bioblitzs-a-catalunya/bioblitz-de-salou/

 

El proper dissabte dia 10 de juny, l’Ajuntament de Salou organitza un BioBlitz que tindrà la seu logística als Triangles i que explorarà i catalogarà la biodiversitat de la Cala Crancs i el seu entorn. El BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó. És un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d’identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit. En aquesta activitat un grups de científics, naturalistes i voluntaris realitzen un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Així, durant tot el dissabte dia 10 de juny, hi haurà a disposició dels ciutadans/es que hi vulguin participar una sèrie d’itineraris, liderats per especialistes, amb l’objectiu d’inventariar i catalogar diversos grups biològics d’interès: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers (incloent rat-penats). Tota la informació sobre els itineraris, el seu horari i els especialistes podrà ser copsada a la web https://bioblitz.cat, que és la que s’ha d’utilitzar per inscriure’s als diferents itineraris (tenen places limitades). Com a novetat força important, es tractarà del primer BioBlitz celebrat a l’Estat que incorpora l’inventari del fons marí, ja que hi haurà dos itineraris a realitzar amb snorkel.

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, “es tracta d’una activitat molt adequada per a famílies, per a la que no cal tenir uns coneixements previs o preparació concreta, si no la predisposició de passar una bona estona i aprendre sobre el medi natural del cap de Salou”. L’activitat és gratuïta pels voluntaris ciutadans que hi participin i durarà des del matí fins a la nit.

Al mateix temps, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l’estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou, incloent la restauració de l’entorn de l’antiga finca de l’advocat Pedrol Rius, Cala Morisca, ara propietat de l’Ajuntament i que està immersa en un procés de reconstrucció natural.

El BioBlitz de Cala Crancs forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat) coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d’actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país, entorn el dia mundial del medi ambient (5 de juny).

El Bioblitz de Cala Crancs és coordinat i executat per l’equip de Limonium, que l’any passat ja va celebrar, amb força èxit, un BioBlitz al Parc Ecohistòric del Pont del Diable, a Tarragona.
Galeria d'imatges

bioblitz.jpg
cartell_bioblitz_ok.jpg
20160604_112034.jpg

Document Actions