Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Salou se suma al Dia Mundial de la SIDA, demà divendres

dijous 28 novembre 2019

L’àrea de Sanitat i Salut Pública distribuirà llacets vermells -color simbòlic d’aquesta malaltia- a les principals dependències municipals, per a tothom que ho desitgi

També es penjarà un llaç vermell al balcó de l’Ajuntament per conscienciar la ciutadania

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Sanitat i Salut Pública, se sumarà al Dia Mundial de la SIDA, que es commemora, cada any, l’1 de desembre.

Així, demà divendres, 29 de novembre, es penjarà un llaç vermell -color simbòlic d’aquesta malaltia-  al balcó del Consistori i es distribuiran llacets de dit color a les següents dependències municipals: Ajuntament, Policia Local, Piscina Municipal i Espai Mas.

Segons ha explicat la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, des de fa més de 30 anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la SIDA. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/SIDA i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

En aquest sentit, Morer ha manifestat que “des de l’Ajuntament de Salou, ens sumem a aquest dia per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, fent partícip a la ciutadania de Salou del compromís per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/SIDA”. “El dret de viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH, ve acompanyat del deure de treballar per aconseguir-ho”, per tant, “aprofitem aquesta commemoració per reflexionar i afegir-nos a un esforç conjunt que ens doni respostes positives per a totes les persones, amb el gest simbòlic de repartir llaços vermells des de les diferents dependències municipals”, ha assenyalat la regidora.

Enguany, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’ha sumat a la campanya sota el lema ”Ni estigma ni discriminació”, per tal de compartir la necessitat de vetllar pels drets de les persones amb VIH.

SIDA vol dir 'síndrome d'immunodeficiència adquirida' i és una malaltia que destrueix el sistema immunitari –les defenses del cos– produïda pel virus de la immunodeficiència humana (VIH). Tenir el VIH no és el mateix que tenir la SIDA. Hi ha persones que poden tenir el virus i estar molts anys sense tenir símptomes de la malaltia i gaudir d'un bon estat de salut. Aquestes persones són seropositives, no tenen la sida, però poden transmetre el virus a d'altres persones.

Document Actions