Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Medi Ambient, Platges i Salut

Un any més Salou hissa les Banderes Blaves, les Q de qualitat i les ISO 14,001 a les platges del municipi

divendres 30 juny 2017

L’alcalde, acompanyat de diferents regidors, han hissat les banderes que certifiquen la qualitat excepcional de les platges del municipi

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Platges, Júlia Gómez, el regidor de Turisme, Benet Presas, la regidora de Salut Pública, Martina Fourrier, el regidor de mobilitat i seguretat ciutadana, David González, i la regidora de manteniment de la ciutat, Mª José Rodríguez, han hissat avui a la platja de Llevant les banderes que acrediten la qualitat a les platges del municipi.

D’una banda, s’han revalidat les banderes blaves a les platges de Llevant, i la Platja Capellans. També han hissat les banderes Q de qualitat, coneguda turísticament, només està aplicada a aquestes dues platges, Llevant i Ponent, del nostre municipi en tot el litoral tarragoní. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les nou platges i cales del municipi. A la hissada de les banderes també hi han estat presents, el Sergent de la Policia Local de Salou, així com d’altres serveis que desenvolupen tasques a la platja com membres de la Policia Local i la Patrulla jove, la brigada municipal, l’empresa concessionària de Salvament i socorrisme, Servitur Salvament; a més de la concessionària de recollida de la brossa Urbaser, Valoriza, les empreses de manteniment Rubatec i Moix de jardineria, i el gerent del Club Nàutic Salou.

 

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “cada any treballem per millorar la qualitat que oferim a les nostres platges si cales, així com també posar en valor l’espai medioambiental que hi ha al Cap Salou”. Pel que fa a les banderes que s’han hissat avui, Granados, ha explicat que “significa revalidar un any més la qualitat de les platges i, per tant, potenciar l’element principal i amb major atractiu turístic que tenim a Salou com a gran referent i amb una gran sensibilitat amb el medi ambient”.

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

 

D’altra banda, avui també s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto  para la Calidad Turística Española). Els principals aspectes es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació  són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema. Són les dues úniques platges de tot el litoral tarragoní que compten amb aquesta distinció.

Per últim,  també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:04 que oneja a totes les nou platges i cales del municipi. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del dotzè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.  

Galeria d'imatges

bandera.jpg
P1030935.JPG
P1030913.JPG

Document Actions