Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Salou convida la ciutadania a participar als Consells Municipals per tal de millorar la ciutat

dilluns 13 gener 2020

Actualment, Salou compta amb vuit consells: els de Cap Salou i Zona Centre, com a territorials; i els de Joventut, Esports, Cultura, Econòmic i Empresarial, Gent Gran i Infància, sectorials

Les persones que vulguin participar als consells han d’omplir un formulari, mentre que les associacions han de constar al Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Salou

La regidoria de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Salou convida la població a participar als Consells Municipals, per tal de millorar la ciutat. Es tracta d’òrgans formats per càrrecs municipals, associacions i membres de la ciutadania, que tenen com a objectiu el foment de la interacció entre l'Ajuntament i el municipi salouenc. En aquest sentit, els consells poden sol·licitar i rebre informació, així com assessorar i proposar actuacions al Govern municipal.

Actualment, el municipi té dos tipus de consells: els territorials i els sectorials, tenint en compte l’àmbit de què tractin. En total, hi ha vuit consells: dos de territorials (consell del Cap Salou i consell de la Zona Centre); i sis de sectorials (Joventut, Esports, Cultura, Econòmic i Empresarial, Gent Gran i Infància). Dits consells es reuneixen un cop a l’any, com a mínim, a les instal·lacions municipals.

El regidor de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hèctor Maiquez, vol animar tothom “a participar als consells, segons la vinculació amb cada temàtica”. “La col·laboració de la ciutadania és essencial per poder millorar la ciutat”, ha manifestat l’edil.

D’altra banda, els Consells Municipals de Participació els forma l’alcalde de Salou, Pere Granados, que els presideix, a més de diferents regidors, segons cada àrea. Per part de la ciutadania, en formen part els representants de les associacions inscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Salou; els col·lectius i les persones inscrites en el Registre de Grups d’Interès de Catalunya; les persones vinculades amb l’àmbit del consell que ho sol·licitin, i les persones convidades.

Cal dir que el Consell Municipal d’Infància es va constituir el passat dilluns, 9 de desembre, i és format, exclusivament, per dotze estudiants dels diferents centres escolars de Salou.

Per dur a terme la inscripció als consells, cal que les associacions constin al Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Salou. D’altra banda, pel que fa a les persones, a títol individual, aquestes hauran d’emplenar el següent formulari (fes clic aquí).

Per a més informació, cal dirigir-se al Departament de Participació Ciutadana, a la primera planta de l’Ajuntament de Salou (Passeig del 30 d'Octubre, 4), de dilluns a divendres, en horari de 8 a 15 hores. També es pot trucar al telèfon 977 30 92 00, a la extensió 1214, o enviar un correu electrònic a l’adreça participacio@salou.cat.

Cal recordar que es troba disponible la regulació completa dels Consells Municipals al Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Salou, publicat a la pàgina web del Consistori.

Galeria d'imatges

PARTICIPA ALS CONSELLS MUNICIPALS.jpg

Document Actions