Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Salou signa un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges

dimarts 08 gener 2019

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el Síndic de  Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat aquest conveni per donar la màxima celeritat i atenció a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut aquest matí el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per tal de signar un conveni de col·laboració, el qual té com a principal objectiu garantir els drets de les persones en l’àmbit local, amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat. A l’acte de signatura també hi ha estat present la regidora de Participació Ciutadana, Julia Gómez, on el Síndic de Greuges, Rafael Ribó també ha signat el llibre d’honor.

Amb la signatura d’aquest conveni, el Síndic de Greuges de Catalunya es compromet a oferir una atenció singularitzada a Salou, que es concretarà en la tramesa a l'Ajuntament d’un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència al municipi i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a Salou que s’hagin atès des del Síndic, i un detall dels elements concrets de referència que se’n desprenguin. El síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat, així com, a petició conjunta dels interessats en alguna queixa i de l’Ajuntament, el Síndic podrà proposar iniciar vies de mediació que facilitin una resolució positiva i ràpida de les queixes. L’Ajuntament també rebrà dues visites anuals de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya. Per la seva banda, l’Ajuntament facilitarà l’accés dels veïns i veïnes al Síndic, així com avançar en la millora de la gestió de l’atenció ciutadana i donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals.

L’alcalde Pere Granados ha destacat que “aquest conveni de col·laboració ens permet poder treballar conjuntament amb el Síndic de Greuges per tal de garantir una millor qualitat en termes de participació ciutadana”. Per la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha agraït l’alcalde per iniciar aquest conveni de col·laboració amb el Síndic” i ha explicat que “aquest conveni segueix el model europeu, el qual fomenta una connexió molt propera on el Síndic i l’Administració treballen conjuntament en qüestions municipals”.

Amb la signatura d'aquest conveni d'avui ja són 37 els convenis de supervisió en funcionament. A banda, té un conveni de característiques similars amb el Conselh Generau d'Aran.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Fotografia conjunta

Document Actions