Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Participació Ciutadana

L’alcalde de Salou presideix la constitució del Consell Municipal d’Infància, un nou òrgan format per dotze estudiants dels centres escolars

dimarts 10 desembre 2019

Fou constituït, formalment, ahir dilluns, en sessió plenària, en la què es va decidir el tema sobre el qual es treballarà: ‘Propostes per un Salou més sostenible i respectuós amb el medi ambient’

En el decurs de l’acte, es va aprovar el calendari de reunions per aquest curs 2019-2020

El batlle Pere Granados va nomenar els/les membres que passarien a formar part del Consell i els va lliurar un pin institucional

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir, a la tarda, la constitució d’un nou òrgan que contribuirà a millorar la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques. Es tracta del Consell Municipal d’Infància, format per dotze estudiants dels diferents centres escolars de Salou. El Consell es va constituir, formalment, en sessió plenària, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Salou. L’objectiu de treball serà “la creació de propostes per tal d’assolir un Salou més sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

A l’acte d’ahir, també hi va assistir la regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, i el regidor de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hèctor Maiquez; així com membres dels equips directius de les escoles de Salou i les famílies dels nens i nenes que van ser escollits.

El Consell d’Infància és impulsat per l’àrea de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, amb la col·laboració de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència. Esdevindrà un espai on els infants de Salou podran exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees, pensaments i opinions, i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes es faran arribar al Govern Municipal perquè aquest les tingui en compte. És una de les accions previstes per a la millora de la qualitat de vida dels infants de Salou.

El Consell d’Infància està format per nens i nenes de l’Escola Europa, l’Escola Santa Maria del Mar, l’Escola Salou, l’Escola Vora Mar i l’Escola Elisabeth, i compta amb un/a representant per línia del curs de cinquè o sisè de primària de cada centre educatiu.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va nomenar, en un acte solemne, els/les membres que passarien a formar part del Consell i va lliurar-los un pin institucional. El batlle va assenyalar que “des de l’Ajuntament de Salou sempre hem cregut que la participació ciutadana és un element essencial i fonamental de la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i del progrés de la ciutat”.

El regidor de l’àrea de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hèctor Maiquez, ha explicat que “el Consell d’Infància és una iniciativa que té com a objectiu conèixer les inquietuds dels infants de Salou de manera directa i, alhora, propiciar que coneguin la Corporació municipal i se sentin escoltats”.

D’altra banda, la regidora Julia Gómez ha manifestat que “gràcies a la creació del Consell d’Infància farem possible que els nens i nenes coneguin de més a prop com funciona l’administració pública i, especialment, l’Ajuntament de Salou”.

A continuació, els estudiants es van presentar i van manifestar els seus propòsits com a membres del Consell d’Infància:

-Alba Garcia Alarcón (Escola Vora Mar): “Sóc aquí per defensar els drets dels infants de Salou”.

-Alicia Espinosa Stoyanova (Escola Vora Mar): “Sóc al Consell d’Infància per ajudar el nostre planeta, contaminant menys”.

-Pol Barceló Solé (Escola Vora Mar): “Sóc aquí perquè tots els nens podem millorar Salou i que sigui un lloc millor pels nens”.

-Adam Álvarez Puig (Escola Santa Maria del Mar): “Sóc aquí per ajudar l’alcalde des d’uns ulls de nen”.

-Larisa Mesesan (Escola Santa Maria del Mar): “Sóc al Consell d’Infància per representar als nens de Salou per influir en moltes coses positives”.

-Volodymyr Mashchak Mashchak (Escola Salou): “Sóc al Consell d’Infància perquè vull que els nens siguin importants, i que puguem donar la nostra opinió com a nens”.

-Martín Sánchez Higueras (Escola Salou): “Al Consell d’Infància, sobretot, crec que tots volem millorar el poble dels nens, tant petits de 3 anys fins als de 14 anys, i fer activitats per a tot tipus d’edats”.

-Naiara Burgos Lancho (Escola Europa): “Sóc aquí per representar una educació justa per a tothom i perquè no hi hagi tant d’assetjament escolar”.

-Ayman Moudaffir Moukhlis (Escola Europa): “Sóc aquí per defensar que hi hagi activitats fora de l’escola, a les què puguin accedir totes les famílies, amb un preu més econòmic, ja que hi ha nens i nenes que no poden fer res després de l’escola”.

-Biel Besora Cortes (Escola Elisabeth): “Sóc aquí perquè vull que Salou sigui millorable per a totes les edats i poder millorar-la fent coses que necessita i que necessitem”.

-Carla Suárez Salvadó (Escola Elisabeth): “Sóc aquí per representar els nens de 12 a 15 anys que no tenen llocs on passar l’estona o estudiar”.

-Alba de Vicente Companys (Escola Elisabeth): “Sóc aquí per poder donar el punt de vista dels nens i nenes més petits per poder millorar Salou”.

En acabar el nomenament, els nens i nenes que conformen el Consell d’Infància van llegir la Convenció dels Drets dels Infants, un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infantesa, que va ser adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 i que va entrar en vigor el 2 de setembre del 1990, després de la seva ratificació per part de 78 estats membres.

En el decurs d’aquesta sessió plenària constitutiva, es va decidir el tema que es treballarà durant l’any, “Propostes per un Salou més sostenible i respectuós amb el medi ambient”, aprovat per unanimitat pel Consell. En aquest sentit, els nens i nenes nomenats hauran de vetllar per frenar el canvi climàtic, treballant la sostenibilitat i el respecte cap al planeta.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, els va desitjar molts èxits i els va encoratjar a treballar de valent i a que facin molt bones propostes, perquè “no només aneu a millorar la vostra qualitat de vida com a persones individuals, sinó que, també, la de la vostra col·lectivitat, i, en definitiva, la del progrés de Salou”.

A més, es va aprovar, per unanimitat, el calendari de les sessions plenàries ordinàries i de les sessions de treball, tal i com estableix la normativa del Consell d’Infància. Així doncs, es va acordar el següent calendari: hi haurà tres sessions de treball, cada dimecres de cada dos mesos, de 9 a 11 h, a la Sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou (TAS), els dies 29 de gener, 25 de març i 27 de maig. I, abans que acabi el curs, al juny, se celebrarà una altra sessió plenària on es plantejaran les conclusions i propostes treballades en les diferents sessions.

Els nens i nenes coneixen el despatx de l’alcalde

Abans de l’inici de la sessió plenària, els dotze nens i nenes que formen el Consell d’Infància, acompanyats de l’alcalde Pere Granados, de la regidora Julia Gómez i del regidor Hèctor Maiquez, van poder visitar el despatx del batlle i la sala de reunions, per conèixer, de primera mà, el dia a dia del mandatari salouenc.

Els infants també van tenir l’oportunitat de seure i fer-se una fotografia a la taula de l’alcalde, i preguntar-li totes aquelles inquietuds i dubtes que tinguessin.

Galeria d'imatges

DSC_3489.JPG
DSC_3499.JPG
DSC_3525.JPG
DSC_3532.JPG
DSC_3573.JPG
DSC_3576.JPG
DSC_3579.JPG
DSC_3580.JPG

Document Actions