Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Participació Ciutadana

Salou dóna llum verda al Reglament Orgànic Municipal i al Reglament de Participació Ciutadana al ple de setembre

dimecres 04 octubre 2017

En l’apartat de mocions, se n’han votat fins a 3, totes elles relacionades amb els fets de l’1 d’octubre i de les quals només una ha prosperat

 

 

Salou ha celebrat aquest migdia la sessió plenària corresponent al mes de setembre; entre d’altres punts ha donat llum verda a l’aprovació inicial del Reglament Orgànic Municipal (ROM), el qual ha rebut el vot favorable d'una àmplia majoria amb 19 regidors, a excepció del PP que s'ha abstingut. El regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha estat l’encarregat de defensar el ROM i ha manifestat com des del juliol del 2016 “els membres de l’equip de govern i tots els grups municipals de l’Ajuntament hem estat treballant en l’elaboració d’un ROM”, el qual ha rebut escrits de proposta i de millora dels grups municipals d’ERC, Guanyem Salou i C’s. “Unes propostes que finalment s’han incorporat al redactat final”; i que també ha estat exposat al tauler d’anuncis i edictes de l’oficina virtual; a més de publicar-se al portal de la transparència i sotmetre’s a processos participatius. Per la seva part, el portaveu del PSC, Toni Brull, ha assenyalat que “estem davant d’una reivindicació que la majoria de partits portàvem al programa electoral i que té aspectes

 

L’alcalde, Pere Granados, ha agraït el suport de tots els grups, especialment a aquells que han fet les seves aportacions. “Tenim davant un exemple com gràcies al diàleg s’ha arribat a un consens i des d’aquí hem estat fent política per resoldre els problemes”, ha apuntat. L’altre punt que ha iniciat el tràmit de participació ciutadana previst a l'article 133 de la llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, ha estat en relació al Reglament Municipal de Participació Ciutadana.

 

Pel que fa a d’altres punts de l’ordre del dia que s’han debatut al ple són: 

 

1)Aprovació provisional, si s'escau, de la modificació puntual del POUM de Salou, referent a la limitació i regulació específica de les condicions urbanístiques d’emplaçament dels locals de clubs i associacions de  cannabis. En aquest punt les votacions han anat de la següent manera. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

 

2)Aprovació, si s’escau, de la liquidació del cànon de la concessió de la gestió del servei municipal d'estacionament controlat de vehicles a motor amb horari limitat en zones determinades de la via pública (zona blava) i de l’explotació dels aparcaments de superfície situats en zona de domini públic marítim terrestre (platja de llevant), a liquidar l’any 2017. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

 

3)Aprovació, si s'escau, de la modificació per increments d'inventari i revisió de preus del contracte dels serveis de manteniment i conservació integral de les instal·lacions d'enllumenat públic, instal·lacions semafòriques, fonts artístiques i d'altres instal·lacions. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

 

4) Aprovació, si s’escau, del conveni-acord pel període 2017-2019 de les condicions de treball del personal funcionari i del conveni del personal laboral al servei de l’Ajuntament de Salou. Aquest punt ha comptat amb els 12 vots favorables del govern (CiU/FUPS i PSC) i les abstencions de C’s, ERC, PP i Guanyem Salou, 9 vots en total.

 

5) Aprovació, si s'escau, del Pla Local de Joventut 2017-2020. Aquest punt ha comptat amb els 12 vots favorables del govern (CiU/FUPS i PSC) i dels 4 regidors de C’s i les abstencions d’ERC, PP i Guanyem Salou (en total 5 vots).

 

6) Aprovació, si s’escau, del Contracte Programa 2017-2019 entre l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Salou per a la prestació del servei d'informació i atenció a les dones i la realització de polítiques d'igualtat de gènere. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

 

L’apartat de Mocions

Dins l’ordre del dia del ple també s’han debatut tres mocions; una primera que han presentat els regidors del PP d’adhesió a la declaració institucional de la FEMP de suport a alcaldes i regidors que es van posicionar a no col·laborar amb el referèndum de l’1-0 i que estava dins l’ordre del dia. Aquesta només ha rebut el suport dels sis regidors del PP i de C’s, l’abstenció dels 4 regidors del PSC i els vots contraris dels 11 regidors de CiU i ERC.

 

A més, se n’han presentat dues més, com a assumptes urgents; una primera que han consensuat els 4 regidors de FUPS que formen part del Grup Municipal de CiU i junt amb els 4 regidors del PSC de condemna i rebuig a les accions policials del passat 1 d’Octubre. A aquesta moció “condemna enèrgicament aquestes accions de violència i abús de la força per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, contra ciutadans i ciutadanes que es van mobilitzar cívica i pacíficament amb motiu de l’1-O” a més “d’exigir a tots els Grups parlamentaris al Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya que dialoguin, acordin i proposin una solució política al conflicte d’Estat que es viu a Catalunya i al conjunt d’Espanya”. Aquesta moció ha rebut el suport de 15 regidors (Fups, Demòcrates, PDcat, ERC, PSC i Guanyem), el vot contrari del PP (2) i l’abstenció de C’s (4).

 

La tercera moció, presentada pels 3 regidors del PDCat, per la regidora de Demòcrates, els dos regidors d'ERC i el regidor de Guanyem Salou ha sol·licitat que, a part de condemnar les càrregues policials i la violència, també es retirin els efectius policials que van participar reprimint amb violència els participants durant la jornada del referèndum. Aquesta moció no ha prosperat perquè ha rebut els vots contraris del PSC (4), C’S (4) i del PP (2), a més de l’abstenció dels 4 regidors que formen part de Fups dins del Grup Municipal de CiU.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

PLE.jpg
20171004_131716.jpg

Document Actions