Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció Econòmica i Comerç

Dilluns s’inicia a Salou la desena edició del Concurs d'idees de negoci per a joves “L’Institut Emprèn”

dijous 14 febrer 2019

Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar i fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat dels centres educatius de secundària del municipi

 

La regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial de l’Ajuntament de Salou realitza desena edició del Concurs d’idees de negoci per a joves “L’Institut Emprèn” per tal de seguir sensibilitzant i fomentant l’esperit emprenedor als centres d’educació secundària del municipi –Institut Jaume I, Institut Marta Mata i Escola Elisabeth-. Aquesta nova edició del concurs compta, com ja és tradició, amb dos seminaris de sensibilització sobre generació d’idees i creació d’empreses, els quals s’impartiran en aquests centres amb la finalitat de posar a l’abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials. El primer seminari es durà a terme el proper dilluns 18 de febrer a les 10h a l’Escola Elisabeth, i el segon seminari dimecres 20 de febrer a l’Institut Jaume I. Els ponents d’enguany seran la Directora Creativa i fundadora de l’Escola Innova de Salou, Marta Paniagua, i , i el Director General Smartfootball  Business Group, Albert Viñas.

Aquesta iniciativa té com a objectius incentivar la creativitat dels joves del municipi en l’àmbit de la generació d’idees empresarials; fomentar el potencial creatiu dels estudiants, a partir de projectes  d’idees innovadores i viables; impulsar la definició de projectes empresarials; presentar als joves  l’emprenedoria com una opció viable per a la realització professional; i premiar a aquells que desenvolupin les millors idees.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “des de l’Ajuntament volem seguir fomentant aquest tipus d’iniciatives que potencien l’esperit emprenedor dels joves del municipi, facilitant-los les eines i coneixements necessaris i premiant aquells que tinguin les idees més innovadores”. Per la seva banda, la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Martina Fourrier, ha assenyalat que “aquest projecte que enguany arriba a la desena edició, no només pretén donar a conèixer el món de l’emprenedoria a la joventut, sinó fomentar accions dins el col·lectiu que siguin viables per posar-les en pràctica en un futur”.

Les candidatures participants seran candidates a tots els premis: Millor projecte empresarial, Projecte més innovador, Projecte més ben treballat i Projecte amb més responsabilitat social; on cada categoria serà premiada amb material informàtic, electrònic i/o digital per un valor total de 500 euros.  L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dimecres 8 de maig, a les 13.30h a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou.

Bases del concurs

Aquest concurs va dirigit als estudiants de batxillerat i cicles formatius de l’Institut Jaume I, l’Institut Marta Mata i l’Escola Elisabeth, per tant, caldrà estar matriculat en algun d’aquests tres centres educatius. També serà necessari haver participat als Seminaris de generació d’idees i creació d’empreses; així com presentar una memòria el mateix dia del seminari o bé via correu electrònic a cadascun dels instituts amb data límit el 26 d’abril.

Cada projecte pot estar desenvolupat per, com a màxim, 5 alumnes i els premis s’atorgaran a les candidatures i no pas als alumnes que formen cada projecte. Els criteris d’avaluació i selecció seran el grau de definició i maduració del projecte; viabilitat tècnica, econòmica, comercial i organitzativa; coherència i possibilitat que la idea es pugui dur a terme; creativitat i innovació –ser un nou servei/producte en el mercat, aplicació de millores en serveis/productes ja existents en el mercat-;  i mètodes i mitjans emprats per aconseguir els objectius; entre d’altres criteris.

El projecte caldrà presentar-lo en format electrònic acompanyat d’un vídeo, una presentació de Power Point i un resum en paper d’acord amb model normalitzat, al Registre General de l’Ajuntament. El jurat estarà format per la tècnica de la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica  i Comerç, un professor/a de cada institut, i persones especialitzades en el camp de l’emprenedoria i creació d’empreses.

Document Actions