Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció Econòmica i Comerç

Els joglars, acròbates, bufons i músics sumen esforços en la inauguració del XIX Mercat Medieval de Salou

dijous 30 agost 2018

Amb les parades i l’animació pel nucli antic, la plaça Bonet, i el racó infantil s’inicia la 23a edició de la Festa del Rei Jaume I

 

Molt curiosos s’han concentrat aquest matí en el nucli antic de Salou -completament decorat amb banderoles- per donar el tret de sortida als actes de la XXIII Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XIX Mercat Medieval situat als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró, Pins, Plaça Bonet, Plaça 11 de Setembre, i Via Roma. Els protagonistes han estat les diverses companyies que actuaran fins el diumenge 2 amb els seus respectius joglars, acròbates, bufons i músics. La regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, i diversos regidors del consistori no s’han volgut perdre l’espectacle inicial d’inauguració de la XIX edició del Mercat Medieval format per més d’un centenar de parades artesanes que romandran obertes al públic visitant des d’avui dia 30 fins al diumenge dia 2 al vespre. Per tal d’amenitzar aquests dies de mercat medieval, els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats complementàries com foc i acrobàcies; teatres de titella; músics i ballarins; jocs; funambulisme; màgia i malabars; trobadors i joglars entre un llarg etcètera, a més d’un racó infantil.

Fourrier, ha explicat que “els carrers del nucli antic ens traslladen a l’època medieval i apropen l’artesania, la gastronomia i el dia a dia del que podia ser un mercat d’aquella època quan Jaume I va sortir de Salou cap a la conquesta de Mallorca. Però indubtablement és una activitat que dinamitza el nostre comerç i atreu al turisme”. La regidora ha destacat “el dinamisme que comporta aquest mercat i l’elevat nombre de gent que hi passa any rere any”.

A la Fira es podran descobrir aparadors decorats amb motius medievals on es podran comprar articles típics de molts indrets de la geografia espanyola, productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, venda de mel, cuir i bijuteria, creps i diferents varietats de menjar. Però també destaca dins el mercat les parades dels artesans com la del picapedrer, el forner o uns que tractaven la llana per confeccionar vestits. Els visitants podran gaudir també d’un seguit de tallers complementaris com: telar de llana, cota de malla, forn de pa, gravats, pintura i decoració. El mercat, que ha quedat inaugurat avui dia 30 d’agost, es podrà visitar a Salou fins el diumenge dia 2 de 10.30 a 14h i de 17 a 23h.

Durant la Festa del Rei Jaume I, Salou també s’acostarà a la història amb la conferència sobre Blanca d’Anjou “la pus bella dona, e la pus sàvia, e la pus graciosa”, a càrrec del Dr. Antoni Conejo da Pena, professor d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona. Aquesta acte tindrà lloc demà divendres 31 d’agost a les 18,30h a la biblioteca pública municipal.

Galeria d'imatges

Díptic Complet.jpg
P1120813.JPG
P1120840.JPG
P1120857.JPG
P1120861.JPG
P1120870.JPG
P1120890.JPG
P1120917.JPG
P1120927.JPG
P1120943.JPG

Document Actions