Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

L’alcalde de Salou, Pere Granados, entrevistat al programa radiofònic sobre turisme 'Bungalow 103', de Capital Radio

dissabte 07 desembre 2019

 

El batlle va desgranar les actuacions que s’estan duent a terme per incrementar les zones de vianants al municipi

El mandatari també va assenyalar les prioritats de futur per a Salou: la desestacionalització, a través de la diversificació del producte turístic, posant en valor la història, la gastronomia i el medi ambient

 

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va ser entrevistat dijous passat al programa 'Bungalow 103', de Capital Radio, un espai dedicat al món turístic, que l'any passat va celebrar 10 anys d’emissió.

El batlle va desgranar totes les actuacions que s’estan duent a terme a Salou per tal d’incrementar les zones peatonals; la recuperació dels espais verds, la creació de rutes per conèixer la història del municipi i la promoció de l’oferta gastronòmica.

A preguntes de la periodista i conductora de l'entrevista, Erika Ramírez, Pere Granados va explicar com planifica una destinació turística com Salou la seva rehabilitació, renovació i modernització.

En aquest sentit, el batlle va explicar que “els canvis s’han de dur a terme de forma molt transversal i en benefici del resident”, perquè “quan el turista ens visita no va a un lloc aïllat, sino que s’ha d’integrar en el propi municipi”. Així doncs, “primer cal fer una diagnosi per veure què li manca a la ciutat, per anar desenvolupant un municipi sostenible, és a dir, un espai de convivència entre el visitant i el resident, però també de gaudi per part de tots”.

El mandatari va afirmar que la turismofòbia i la congestió de l’espai públic es pot evitar emprant “la diagnosi, que informarà sobre els espais més concorreguts”.

En el cas de Salou, Granados va explicar les alternatives i treballs que es contemplen i es duen a terme per tal de crear molts més trams dedicats a les persones, en detriment dels dedicats a la circulació rodada.

La capital de la Costa Daurada, va dir l'alcalde, “es troba en procés d’experimentar una transformació important amb la creació de zones peatonals, concretament, en un dels eixos turístics principals de Salou: la zona de Carles Buïgas”.

Així, el batlle i president del Patronat va explicar que s’ha desenvolupat una prova pilot en aquesta zona i que a l’octubre de 2020 s’hi iniciaran les obres perquè s’uneixi, definitivament, amb el passeig de Jaume I i el Passeig Miramar, amb la qual cosa quedarà vertebrada tota la façana marítima, que quedarà al servei de les persones, va dir.

Granados va explicar que aquesta actuació anava acompanyada, també, d’un augment de nous productes turístics per tal de donar a conèixer la història, la cultura i les rutes del municipi -amb aplicacions específiques a través de les noves tecnologies- i els seus recursos naturals.

El batlle va argumentar, en aquest sentit, que “a Salou, en els darrers anys, hem realitzat una operació d’adquisició de finques que es trovaben al litoral amb la idea de recuperar-les, des del punt de vista mediambiental i paisagístic”. Aquests terrenys han passat a ser patrimoni públic, la qual cosa vol dir que en ells “mai més ningú no hi podrá construir res”.

L’alcalde va esmentar, així mateix, la creació d’un gran eix cívic un pic es desmantellin les vies del tren, que es troben al centre de Salou; així com la millora del Port, que quedarà integrat dins del municipi.

Finalment, Granados va parlar de la importància de les noves tecnologies pel municipi, sense les quals no es pot avançar gens, va assenyalar. Així, s’introduiran sensors per detectar quina és la mobilitat i com s’apliquen als serveis públics. Estem parlant de la utilització del Big Data, que agrairan tant el resident com el visitant, perquè “cada cop més, aquest no vol accedir a destinacions on hi hagi una saturació o overtourism”.

Granados, que va recordar que Salou es troba en el programa de SEGITTUR, el programa de destinacions turístiques intel·ligents, va esmentar la importància de la coordinació dels empresaris i l’Administració pel creixement de la destinació turística. També és important la “governança, un terme fonamental per a la sostenibilitat, transversal i molt ampli, que implica el resident”. Així, recentment ha estat creada una ponència de governança on hi haurà representants que no han de tenir relació amb cap tipus d’activitat econòmica relacionada amb el turisme; empresaris residents a Salou i el president i vice president del Patronat, a més d’alguns tècnics.

Sobre Hard Rock, l’alcalde de Salou va lamentar el retard del procediment de les obres d’aquest projecte per causes polítiques, però va assenyalar que “a finals d’any ja tindrà llum verda definitiva i aportarà molt de valor turístic a Salou, la Costa Daurada i a Catalunya; atraurà el mercat asiàtic i també ajudarà a la desestacionalització i a la sostenibilitat turística, ja que obrirà tot l’any i farà que no se saturi la destinació en mesos concrets de la temporada”.

Hard Rock, juntament amb PortAventura i Ferrari Land, farà possible que Salou sigui un referent com a destinació turística d’oci.

Per finalitzar, l’alcalde va assenyalar les prioritats de futur per a Salou: la desestacionalització, amb la diversificació del producte turístic, per rebre visitants des de Setmana Santa fins a finals de juny; i des de setembre fins a finals d’octubre. “Aquesta fita s’aconseguirà posant en valor la història del municipi, la gastronomia i el medi ambient”, va afirmar.

Document Actions