Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Servei d'Ocupació Municipal

Cinc peons de jardineria i paleteria comencen a treballar gràcies al Pla d’Ocupació Local ‘Jaume I 2019’

dijous 19 setembre 2019

Aquesta iniciativa s’adreça a persones en situació d’atur, inscrites com a demandants de feina. També incorpora un mòdul formatiu en tècniques de recerca de treball

Amb aquesta darrera incorporació de treballadors es dona per finalitzat el Pla d’Ocupació

L’Ajuntament de Salou va rebre ahir al matí els nous peons del segon torn de jardineria i paleteria del Pla d’Ocupació Local “Jaume I 2019”, que treballaran durant un període de tres mesos, contractats, donant suport a la detecció de les incidències i dels protocols d’emergència existents. Es tracta de cinc peons en total, dos de jardineria i tres de paleteria. Cal dir que aquest Pla d’Ocupació Local va dirigit a persones en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació.

El Consistori vol promoure, a través del Servei d’Ocupació Municipal (SOM Salou), iniciatives per pal·liar, temporalment, la situació socioeconòmica de les persones contractades; a més de millorar les seves competències professionals, i augmentar, així, les seves possibilitats d’accedir al mercat laboral. L’Ajuntament també té la voluntat de desenvolupar projectes d’interès general i social per al municipi. Cal dir que el Pla d’Ocupació Local 2019 també incorpora un mòdul de formació en tècniques per trobar feina.

El regidor de Dinamització i Servei d’Ocupació i Dinamització Laboral: Borsa de Treball, Jesús Barragán, ha manifestat que “volem donar l’oportunitat de poder treballar als seleccionats; que trobin noves ocupacions i que agafin experiència per poder incorporar-se, novament, al món del treball”. Barragán ha afegit que “la feina dels peons, juntament amb la resta de serveis que es presten des de l’Ajuntament, tenen com a finalitat principal la de millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania salouenca”.

Al llarg de la jornada d’ahir, les persones escollides van rebre informació sobre els seus deures i drets com a treballadors. A banda, han estat formades en prevenció de riscos laborals. També han conegut les certificacions amb les què compta Salou a les seves platges, com són la ISO 14.001:2015, Sistemes de Gestió Mediambiental; i la ISO UNE 13.009, Sistema de qualitat de serveis a les platges. I se’ls ha format en matèria de gestió d’aigües de consum pel bany, i de les aigües residuals; gestió de residus; emissions sonores i gestió del so i ocupació. També es complementa la formació amb Protecció Civil, indicant els plans existents en el municipi i en els quals els nous peons participen.

En total, la relació de llocs de treball ofertats en el Pla d’Ocupació Local “Jaume I 2019” va ser la següent: 8 de Peó i Oficial/a de paleteria, manteniment i neteja; 5 de Peó i Oficial/a de jardineria i neteja; 3 de Peó i Oficial/a de muntatge i instal·lacions; 2 Conserges d’instal·lacions municipals; 1 de Dinamitzador/a Juvenil; 1 d’Auxiliar recepcionista; 1 d’Auxiliar de programes i subvencions; i 1 d’Auxiliar de suport a serveis ocupacionals.

Cal especificar que tots aquests perfils esmentats ja estan coberts, i, fins i tot, n’hi ha que ja han finalitzat el contracte; per tant, es dona per finalitzat el Pla d’Ocupació amb la darrera incorporació dels cinc peons.

El primer torn de jardineria i paleteria va començar el passat 17 de juny.

Document Actions