Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Servei d'Ocupació Municipal

Deu persones se sumen a una nova edició del programa ‘Treball i Formació 2016’ de l’Ajuntament de Salou

dimarts 07 febrer 2017

Els contractes van des dels sis mesos a l’any, en funció del perfil, però tots ells són persones empadronades al municipi i que estaven a l’atur

Les tasques a desenvolupar van des de les feines de paleteria i pintura, a d’altres perfils més específics com el de suport a la formació ocupacional en TIC o animador sòciocultural polivalent

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Salou ha posat en marxa un nou programa de que busca millorar la qualificació de les persones participants mitjançant una combinació d’assimilació de continguts i adquisició de nous coneixements específics derivats del treball, el qual també hauran de realitzar en cada una de les seves respectives tasques. Així, des del SOM s’han iniciat ja les formacions i feines dins el programa ‘Treball i Formació 2016’ que suma diferents perfils com el d’un animador sociocultural polivalent que durà a terme tasques d’informació i difusió de les polítiques socials del departament així com tasques de suport social a la ciutadania; peons i oficials de pintura i paleteria a més d’un lloc de treball de suport a la formació ocupacional en TIC; essent en total deu persones, tres dones i set homes.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor d’Ocupació David González, els han donat la benvinguda en una trobada de presentació que ha servit - com assenyalava Granados, “per encoratjar-vos a que aprofiteu aquesta oportunitat que teniu entre mans perquè segur que en traureu una bona experiència, un profit que us pot ajudar properament a inserir-vos de nou en el mercat laboral”, i ha afegit que “nosaltres com a govern el que procurem, més enllà de gestionar aquests programes i donar oportunitats, és generar noves inversions al municipi que poden brindar noves sortides i més treball per a les persones”.

Per la seva part, David González ha afegit que “evidentment no us deixarem sols; teniu al personal de l’Ajuntament que us acompanyarà en aquesta feina i formació perquè volem que aquest programa sigui una bona eina per a cada un de vosaltres i que us puguem donar un cop de mà a l’hora de reorientar el vostre futur laboral”. A més, el regidor ha afegit que “des de la regidoria d’Ocupació valorem tots aquests programes però la realitat dels nostres veïns i veïnes fa que reforcem aquests programes amb altres de propis i per això en breu posarem en marxa un nou Pla d’Ocupació Local”.

Les deu persones -que van començar el 31 de desembre- estaran adscrites a diferents departaments municipals com el de Serveis Socials; Ocupació i Urbanisme -a la brigada municipal- i realitzaran les tasques encomanades pel responsable d’àrea. Es dóna la circumstància que alguns dels candidats a més d’estar a l’atur ja havien exhaurit el subsidi per desocupació, altres en canvi, cobraven una renda mínima d’inserció.

El sistema de selecció ve donat des del SOC, mitjançant una llista de candidats que compleixen els requisits establerts a la pròpia Ordre TSF. A partir d’aquesta llista es du a terme un sistema de selecció. El finançament prové del Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball i la Generalitat de Catalunya a través del SOC i està subvencionat al 100% pel 113.460 euros.

Galeria d'imatges

Foto de l'alcalde i el regidor donant la benvinguda als nous treballadors del Pla

Document Actions