Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Servei d'Ocupació Municipal

Salou engega el Programa Treball i Formació 2019 del SOC contractant 10 persones aturades de llarga durada

dilluns 30 desembre 2019

L’alcalde Pere Granados ha donat aquest matí la benvinguda als nous treballadors i treballadores, assenyalant que ‘el programa forma part de la nostra política social i d’inserció laboral, per tal d’ajudar aquelles persones amb més dificultats a l’hora de trobar una ocupació laboral’

El regidor de Dinamització i Servei d'Ocupació, i Dinamització Laboral, David González, ha manifestat que 'aquestes 10 persones de Salou podran tornar al mercat de treball realizant tasques i serveis que no només milloraran les seves aptituds, sinó que també revertiran en el municipi'

Els llocs a cobrir són: auxiliar administratiu, peó paleta/pintor, conserge i agent cívic, amb contractes de 6 o 12 mesos, depenent de cada cas

L’Ajuntament de Salou posa en funcionament el Programa Treball i Formació 2019 del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), contractant un total de 10 persones que es troben en situació d’atur, i en risc d’exclusió laboral per qüestions d’edat i d’haver exhaurit les prestacions. Els llocs de treball són: auxiliar administratiu, peó paleta/pintor, conserge i agent cívic, amb contractes de 6 o 12 mesos.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha donat aquest matí la benvinguda als treballadors i treballadores que oferiran els seus serveis treballant pel municipi des de l’Ajuntament, i els ha felicitat pel fet de “formar part d’aquest programa que els ofereix l’oportunitat de poder accedir al mercat laboral amb més facilitat, gràcies a la formació”. Cal dir que es tracta d’una formació transversal de 60 hores que engloba diferents àmbits: prevenció de riscos laborals, drets i deures del treballador, Pla d’Igualtat, ISO 14.001 i Q de Qualitat, reciclatge i gestió mediambiental, i plans d’emergència.

El batlle ha assenyalat que “aquesta iniciativa forma part de la política social i d’inserció laboral que es desenvolupa a través de l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Salou, amb l’objectiu d’ajudar totes aquelles persones que, per raó de l’edat i, també, per la seva situació al mercat laboral, es troben amb moltes dificultats per trobar un lloc de treball”; afirmant, tanmateix, que “aquestes poden ajudar molt les que comencen, perquè la seva experiència esdevé una vàlua en el mercat laboral”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització i Servei d'Ocupació, i Dinamització Laboral, David González, ha manifestat que "aquestes 10 persones de Salou podran tornar al mercat de treball realizant tasques i serveis que no només milloraran les seves aptituds, sinó que també revertiran en el municipi". L'edil ha afegit que "des de l'Ajuntament, es farà un seguiment constant durant la formació i el contracte laboral, a banda d'oferir orientació i acompanyament a la inserció, un cop finalizat el contracte, garantint, així mateix, tots els serveis del SOM Salou". 

A l’acte de benvinguda també hi han estat presents el tècnic d’Ocupació, Federico de Vicente, i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández.

El programa Treball i Formació 2019 s’adreça a persones amb les següents característiques:

-PANP: persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts; preferentment, majors de 45 anys.

-PRGC: persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

Així doncs, l’Ajuntament ha contractat 10 treballadors/es, en total: 5 de la línia PANP, de sis mesos; 2 de la línia PANP, de 12 mesos; i 3 de la línia PRGC, de sis mesos. Els precandidats per formar part del projecte són seleccionats/derivats pel SOC.

Aquesta actuació contribueix a assolir els resultats definits per a l'objectiu específic del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020: millorar l'ocupabilitat de les persones aturades o inactives, especialment, d'aquelles amb més dificultats d'accés al mercat laboral, per mitjà de l'adquisició d'experiència professional.

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou també realitza altres plans d’ocupació local, alguns dels quals s’iniciaran properament, per facilitar a la població l’accés al món laboral.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) subvenciona els contractes de treball, les accions formatives a dur a terme de forma obligatòria durant el contracte i dins de l'horari laboral, d’acord amb les condicions establertes al programa Treball i Formació regulat per la resolució TSF/2232/2019 de 1 d’agost, i l’ordre TSF/156/2018 de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions pel programa Treball i Formació modificada per l’Ordre TSF/115/2019 de 7 de juny. Els contractes poden ser cofinançats pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.

Galeria d'imatges

foto parlaments treball alcalde.JPG

Document Actions