Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Servei d'Ocupació Municipal

Salou posa en marxa el programa “Fem Ocupació per a Joves” convocatòria 2017

dimarts 17 abril 2018

Aquest programa formatiu facilitarà la inserció laboral a 20 joves entre 18 i 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional

El regidor d’Ocupació, David González, ha donat la benvinguda als participants del programa “Fem Ocupació per a Joves” convocatòria 2017 de l’Ajuntament de Salou. Es tracta d’un programa innovador que conjuga la formació i l’experiència professional vinculada al mòdul formatiu, que té com a objectiu la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional, proporcionant-los, entre altres recursos, la formació necessària per ocupar un determinat lloc de treball.

El regidor d’Ocupació, David González, ha destacat “la importància d’aquest programa, ja que dóna l’oportunitat als joves del municipi perquè es puguin inserir al món laboral”. A més, González ha afegit que “des de l’Ajuntament, es farà un seguiment constant durant la formació i el contracte laboral, a banda d’oferir orientació i acompanyament a la inserció un cop finalitzat el contracte, oferint a més tots els serveis del SOM Salou”.

Aquesta programa s’adreça a persones joves que disposen del títol d’Ensenyament Secundari Obligatori, de batxillerat o d’un Cicle Formatiu de Grau Mig, així com també a aquells joves que, malgrat no disposar d’alguna d’aquestes titulacions, disposen de la corresponent equivalència a efectes laborals o acadèmics. Els i les joves participants en el procés de selecció han estat derivats des del SOC, la borsa de treball del SOM Salou i des del departament de Joventut de l’Ajuntament de Salou. A l’acte també hi ha assistit el tècnic d’Ocupació de l’Ajuntament de Salou.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Salou realitzarà les actuacions de prospecció i assessorament d’empreses, de formació vinculada al contracte i d’orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació, amb la possibilitat de subcontractar l’actuació de formació.

Per tant, cadascuna de les persones joves que participin en aquest programa rebrà experiència professional mitjançant contracte laboral d’una durada de 6 mesos, per tal de facilitar l’aprenentatge i adquisició de competències professionals per part de la persona jove desocupada en un entorn real de treball i afavorir la seva inserció laboral en l’empresa; formació vinculada al contracte de treball –auxiliar de restauració i serveis, i auxiliar de comerç vinculat al sector turístic, amb una durada d’actuació mínima de 90 hores i  un màxim de 150 hores-. El programa tindrà un període d’execució de 15 mesos, finalitzant el dia 6 de maig de 2019.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat, d’acord amb el Programa “Fem Ocupació per a Joves”, regulat per l’Ordre EMO/256/2015, modificada per l’Ordre TSF/212/2016, de 29 de juliol, la Resolució TSF/2937/2017, de 14 de desembre, per la qual s’obre la convocatòria de l’any 2017 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les actuacions del Programa “Fem Ocupació per a Joves” i la Resolució TSF/2936/2017, d’1 de desembre per la qual s’obre la convocatòria anticipada per al 2018 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les actuacions del Programa “Fem Ocupació per a Joves”.

Galeria d'imatges

petita_fem_ocupacio_per_a_joves.jpg
IMG_20180416_111527_resized_20180417_112738700.jpg

Document Actions