Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

El Saló ‘Construïm Futur’ abordarà a Salou el present i el futur del sector immobiliari

dilluns 04 març 2019

Ponents de primer nivell aportaran claus sobre tendències, innovacions i estratègies d’una activitat econòmica de gran importància per al territori   

El Saló ‘Construïm Futur’ abordarà a Salou aquest divendres, 8 de març, el present i el futur del sector immobiliari de la mà de prestigiosos ponents i destacades personalitats. Tots plegats exposaran importants claus al voltant d’una activitat econòmica essencial per al territori, que necessàriament ha d’avançar sobre les bases de l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la innovació. La jornada es durà a terme a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou entre les 9.30 i les 14.30 hores. Aquest matí l’alcalde de Salou, Pere Granados junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut i el president executiu de l’Open Energy Institute, Robert Moragues  s’ha presentat en roda de premsa.

Com ha explicat Moragues el Saló ‘Construïm Futur’, està organitzat per l’Open Energy Institute amb el suport de l’Ajuntament de Salou, entre altres entitats, i té com a principals objectius posar en valor el sector, identificar i reforçar estratègies de futur adequades, difondre tendències i innovacions i proporcionar un espai adient per fer networking i obrir noves oportunitats de negoci.

El fòrum serà inaugurat a les 9.30 hores per l’alcalde de Salou, Pere Granados, i   Robert Moragues. En aquest sentit

L’acte d’obertura oficial donarà pas a un seguit de ponències que analitzaran la nova realitat del sector immobiliari i de la construcció en general des de diversos punts de vista, com l’eficiència energètica, la sostenibilitat, les tendències de futur, el marc normatiu que impulsa la Unió Europea, l’economia circular, les polítiques de sòl i el dret a l’habitatge o el paper de les infraestructures.

Ponents i taules

La primera intervenció serà la del director general de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorra de la Energía), dependent del Ministerio para la Transición Ecológica, Joan Herrera. A continuació, i després d’haver realitzat una pausa-cafè, començarà la denominada taula de ‘Sostenibilitat i Tendències de Futur del Sector’, en la qual participaran el president de l’Associació d’APIs de Catalunya, Joan Ollé, el director de H.A.U.S. Healthy Buildings, Ricard Santamaria, i el director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat de BASF, Xavier Ribera

Seguidament, integrant la taula ‘El marc normatiu de la UE i el paper de l’economia circular’, es podrà escoltar al director de la Representació de la UE a Barcelona, Ferran Tarradellas, i al director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost. Després, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, farà la conferència ‘Polítiques de sòl i dret a l’habitatge’.

El projecte del Tren-Tram de la costa

La darrera intervenció de la jornada serà protagonitzada pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, qui oferirà detalls sobre el projecte del Tren-Tram per a la costa tarragonina i, en general, sobre la importància dels serveis ferroviaris com a motor econòmic per al territori.

Finalment, cap a les 14.15 hores, el regidor de Gestió de Territori de l’Ajuntament de Salou, Marc Montagut, clourà la jornada de ponències, a la qual seguirà un còctel de networking dirigit a tots els assistents.

Inscripcions

Les persones interessades a participar en el Saló ‘Construïm Futur’ poden inscriure-s’hi a través del web www.smartbamboo.es o demanar més informació al correu bamboo@smartbamboo.es i al telèfon 977 895 659. El preu de la inscripció és de 60 euros i, a més de les xerrades, inclou el coffee break i el còctel de networking.

Espai d’exhibició

A part de la jornada de conferències, el Saló ‘Construïm Futur’ també ofereix una zona de Showroom on empreses i professionals tenen l’oportunitat d’exposar projectes, materials i informació corporativa en general. Els interessats poden contactar amb l’organització tant per correu electrònic (bamboo@smartbamboo.es) com telefònicament (977 895 659).

Col·laboradors

Per dur a terme aquest important fòrum, la direcció tècnica del qual és responsabilitat de Bamboo Comunicació, l’Open Energy Institute compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, Ferrocarrils de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l’Agència de Residus de Catalunya, Ferrovial, Sirusa, Aquí Energía, l’Associació d’APIs de Catalunya i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT).

Sobre l’Open Energy Institute


L’Open Energy Institute (OEI) neix com una iniciativa al servei de la societat, l’objectiu de la qual és apropar el coneixement d’un be escàs com és l’energia a la ciutadania en general. L’OEI es constitueix com a ‘think-tank’ per afavorir el debat social i actuar com a centre de pensament, així com a motor dinàmic d’activitats com els congressos, fòrums de debat, jornades i col·loquis per fomentar l’eficiència energètica. Entre elles destaca l’organització de cinc edicions del Congrès d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities, que es van celebrar a Tarragona, Reus i Cambrils.

Des de la seva creació l’any 2012, l’OEI ha realitzat una sèrie d’iniciatives i activitats que han posat a debat temàtiques relacionades amb l’eficiència energètica, la sostenibilitat ambiental, l’estalvi energètic, la gestió de les smart cities o la gestió més eficient dels recursos. Aquestes accions s’han dut a terme a llocs tan diversos com Tarragona, Reus, Salou, Cambrils, Valls, Zaragoza, Lleida, Tortosa o Sitges.

A més a més d’aquestes activitats relacionades amb el sector energètic i les smart cities, l’OEI també ha impulsat iniciatives vinculades al sector turístic. El propòsit és respondre a diverses necessitats relacionades amb el coneixement de noves tendències i eines per gestionar de manera efectiva i eficient un negoci, ja que el segle XXI ha portat un canvi de paradigma en tots els camps i ha transformat radicalment la manera en què les noves tecnologies i internet han influït en els hàbits personals a l’hora d’escollir una destinació turística. Tot allò va portar l’OEI a crear una nova activitat: el Mediterranean Tourism Meeting, que el proper mes d’abril arribarà a la seva cinquena edició.

Fent un pas més enllà, l’Open Energy Institute ha apostat ara per posar en marxa el Saló ‘Construïm Futur’, a fi d’afavorir la transició del sector de l’edificació i la rehabilitació cap a un nou model de creixement i desenvolupament sostenible. Alhora, busca oferir a empreses i professionals, en coordinació amb l’Administració, un fòrum de networking idoni per debatre sobre línies d’actuació estratègica que han d’esdevenir determinants per al futur d’aquesta activitat econòmica al nostre territori.

Fitxers adjunts

Document Actions