Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

‘Barcelona Wolrd’, sis resorts temàtics al costat de PortAventura potenciaran la Costa Daurada

El govern català ha anunciat aquest matí una inversió de 4.700 milions d'euros, que impulsarà l'empresa Veremonte en els terrenys que La Caixa té entre Vila-seca i Salou. Els alcaldes de Salou i Vila-seca es mostren profundament satisfets per la inversió que es preveu pel territori al 2016

divendres 07 setembre 2012

L'alternativa del govern català al macroprojecte d’Eurovegas es diu ‘Barcelona World’ i s’ubicarà al costat de PortAventura. Es tracta d’un projecte de sis resorts temàtics dedicats a diferents àrees geogràfiques que s’alçarà en uns terrenys d'unes 600 hectàrees. La inversió serà d'uns 4.700 milions d'euros i està impulsat per La Caixa -propietària dels terrenys- i l'empresa Veremonte, amb seu central a Londres, i propietat del valencià Enrique Bañuelos. Inspirats a Europa, EUA, Rússia, la Xina, Brasil i la Índia, a les sis zones s’hi aixecaran hotels temàtics de cinc estrelles que sumaran un total de 12.000 habitacions, a més d’anar acompanyades per botigues, teatres, centres de convencions, casinos, oficines i serveis. L’empresa Veremonte calcula que es podrà inaugurar a finals de 2016 i es preveuen 10 milions de visitants l'any en un entramat que donarà feina a unes 20.000 persones i revitalitzarà la zona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha destacat que Barcelona World és un projecte “estratègic” que compta, a diferència d'Eurovegas, amb el “consens del territori” i que, a més, ja té una gran part del terreny “desenvolupat” perquè ja hi ha Port Aventura al costat, amb tots els serveis funcionant.

L'objectiu del grup Veremonte, com ha assenyalat aquest matí el conseller delegat de Veremonte, Xavier Adserà, en la roda de premsa al Palau de la Generalitat,  és “posar la primer pedra en els 12 o 18 mesos pròxims”, un cop es tramitin les llicències necessàries i els projectes estiguin enllestits. En aquest sentit, el conseller delegat de Veremonte ha destacat la bona comunicació que tenen els terrenys, ubicats al costat de Port Aventura, amb una entrada directe des de l'AP-7, l'estació de Renfe i la proximitat dels ports de Barcelona i Tarragona i l'estació del TAV.

Per la seva part, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha deixat clar que el macrocomplex d'oci de Las Vegas Sands és “incompatible” amb Barcelona World perquè el magnat Sheldon Adelson demanava “la congelació de llicències de joc ha explicat que davant els reiterats ajornaments en la decisió de Las Vegas Sands i el termini fixat per la Generalitat amb data 31 d'agost ha fet que finalment el govern hagi decidit apostar pel projecte que s'ubicarà entre Vila-Seca i Salou, al costat de Port Aventura.

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit aquest divendres a les 9h amb la delegació empresarial implicada en el projecte. Per part del govern, a més del president, també hi han assistit el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. De la part empresarial hi han assistit el president de la Caixa, Isidre Fainé, l'empresari del grup Veremonte, Enrique Bañuelos, i els alcaldes de Vila-seca, Josep Poblet, i Salou, Pere Granados.

Precisament, l’alcalde de Vila-seca ha declarat que “la construcció d’aquests sis nous ressorts turístics que avui anunciem, ens porten cap una desestacionalització definitiva de la nostra activitat turística, des de l’1 de gener al 31 de desembre  i que amb aquesta gran inversió en el nostre territori apostem, clarament i sense cap mena de dubte, per un model turístic referencial de destinació internacional amb una potència extraordinària.

A Vila-seca aquest és un projecte que hem vist néixer i créixer des del seu començament i, per tant, veure ara aquesta nova empenta i consolidació, a la meitat del seu recorregut, és motiu d’una íntima satisfacció personal i de goig polític i institucional compartit amb tota la ciutadania de la zona de Vila-seca i de Salou que tant han fet per poder-se guanyar aquesta confiança”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat en la seva compareixença la gran satisfacció que suposa pel municipi i el territori “convertir-nos en la inversió turística més important que hi haurà a tota Europa en matèria d’oci, essent una destinació de referència dins l’arc mediterrani amb qualitat i amb una potencialitat indiscutible”. Per Granados, és molt positiu que associïn el territori a  la marca Barcelona “ja que avui en dia Barcelona és un referent turístic indiscutible, però Salou també ho és. Som una  marca pròpia, una marca molt coneguda, com ho demostra el nostre lideratge en turisme rus”. Al voltant del futur complex turístic, l’alcalde també ha volgut reflexionar entorn de la potencia econòmica que “representa aquesta inversió per Salou i el territori que generarà 20.000 llocs de treball, riquesa i sinergies econòmiques”.

Galeria d'imatges

foto_tots_junts.JPG
foto.JPG
a_la_rdp.JPG
a_la_rdp.JPG
foto.JPG
foto_tots_junts.JPG

Document Actions